• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečený rýžový nákyp s meruňkami
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

autor: Terki
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený rýžový nákyp s meruňkami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g rýže nejlépe té nejobyčejnější
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      kostka tvaroh polotučný
    • 80
      g cukr
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      sklenice meruňkový kompot

Postup přípravy receptu

1
Rýži uvaříme v osolené vodě do měkka. V misce utřeme máslo s tvarohem a cukrem. Hlubší zapékací mísu vymažeme máslem a nasypeme do ní 1/3 uvařené rýže, na ni rozetřeme polovinu tvarohové směsi a poklademe polovinou okapaných meruněk. Zasypeme zase rýží a celé ještě jednou opakujeme, nahoře bude poslední třetina rýže. V mléce rozšleháme vejce a zalijeme tím rýžovou směs. Pečeme na 170 °C cca 35 min., asi 5 min. před koncem pečení celý nákyp posypeme vanilkovým cukrem a dopečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s mandarinkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • AlenkaSk | 6. 4. 2012 13:16

    Také jsem vyzkoušela a byl výborný, celá rodina si ho chválila. Jen jsem pekla déle, 40 minut je podle mě málo.

  • ŠKORNÍKOVÁ | 18. 5. 2011 12:26

    Dobrý den,pečete v přikryté nebo odkryté nádobě?Děkuji. :-\

  • Martina | 13. 12. 2010 11:06

    Dobrý den je mi 14 let a velmi ráda vařím ted jsem nemocná a jsem dva týdny doma proto si na takových stránkách jako je tahle hledám nové a nové recepty zrovna dneska jsem váš rýžový nákyp dělala už je hotoový a je opravdu výborný....a myslím si že bude chutnat i mým rodičům a prarodičům :-)

  • Tereza Rydlová | 31. 10. 2008 08:36

    Je to výborné, ale já nevrstvím. Všechno smíchám dohromady i s ovocem a dám zapéct :-)

  • Jana Remková | 24. 8. 2008 12:29

    Nezlobte se,Karlo,ale po 45 minutách ani stopa po pečení-řekla bych,že máte něco s troubou.Taky si myslím,že té rýže jde hned přivařit více,ikdyž si myslím,že 200g je dost,ale to záleží na počtu jedlíků,to už jaksi musí každý sám vědět.kolik nás na to bude

  • Jana Remková | 24. 8. 2008 12:25

    Nezlobte se,Karlo,ale po 45 minutách bílé-řekla bych,že máte něco s troubou.Co se týká té rýže,toho množství,určitě se podle jedlíků dá udělat hned více,třeba 400 g.

  • Karla Kalousková | 24. 8. 2008 11:58

    zoufale malo ryze, vyslo mi to tak tak na dve patra, takze min. 350g ryze a doba peceni.. po 45ti minutach jsem to mela zvrchu porad bile.. po zapeceni ani stopy..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Rýžový nákyp Rýže
Pokrmy Sladké Z rýže Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Máslo Meruňkový kompot Mléko Rýže Sůl Tvaroh Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z čínského zelí

Salát z čínského zelí

Pizza rohlíky

Pizza rohlíky

Jablíčková rychlovka

Jablíčková rychlovka

Plněná kuřecí prsa

Plněná kuřecí prsa

Biskupský chlebíček s čokoládou II.

Biskupský chlebíček s čokoládou II.

Slaný anglický koláč

Slaný anglický koláč

Chřestová polévka II.

Chřestová polévka II.

Dýňový koláč famózní

Dýňový koláč famózní

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

56
Tudelská zeleninová polévka
Tudelská zeleninová…
49
Dýňová tortila
Dýňová tortila
30
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
27
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát
26
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Proměna účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměna účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Poslední rozloučení s Hulkem Hoganem (†71): Problémová exmanželka nemohla chybět!

Poslední rozloučení s Hulkem Hoganem (†71): Problémová exmanželka nemohla chybět!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Kdo ze zvěrokruhu je největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo ze zvěrokruhu je největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Další doporučené recepty:

Zapečený pangasius
Zapečený pangasius
Zapečený pangasius II.
Zapečený pangasius II.
Zapečený pórek s parmskou šunkou
Zapečený pórek s parmskou šunkou
Zapečený špenát s rajčaty
Zapečený špenát s rajčaty
Zapékaná brokolice
Zapékaná brokolice
Zapékaná čekanka po francouzsku
Zapékaná čekanka po francouzsku
  • Recepty.cz
  • Zapečený rýžový nákyp s meruňkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact