• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečený rýžový nákyp s meruňkami
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

autor: Terki
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený rýžový nákyp s meruňkami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g rýže nejlépe té nejobyčejnější
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      kostka tvaroh polotučný
    • 80
      g cukr
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      sklenice meruňkový kompot

Postup přípravy receptu

1
Rýži uvaříme v osolené vodě do měkka. V misce utřeme máslo s tvarohem a cukrem. Hlubší zapékací mísu vymažeme máslem a nasypeme do ní 1/3 uvařené rýže, na ni rozetřeme polovinu tvarohové směsi a poklademe polovinou okapaných meruněk. Zasypeme zase rýží a celé ještě jednou opakujeme, nahoře bude poslední třetina rýže. V mléce rozšleháme vejce a zalijeme tím rýžovou směs. Pečeme na 170 °C cca 35 min., asi 5 min. před koncem pečení celý nákyp posypeme vanilkovým cukrem a dopečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s mandarinkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • AlenkaSk | 6. 4. 2012 13:16

    Také jsem vyzkoušela a byl výborný, celá rodina si ho chválila. Jen jsem pekla déle, 40 minut je podle mě málo.

  • ŠKORNÍKOVÁ | 18. 5. 2011 12:26

    Dobrý den,pečete v přikryté nebo odkryté nádobě?Děkuji. :-\

  • Martina | 13. 12. 2010 11:06

    Dobrý den je mi 14 let a velmi ráda vařím ted jsem nemocná a jsem dva týdny doma proto si na takových stránkách jako je tahle hledám nové a nové recepty zrovna dneska jsem váš rýžový nákyp dělala už je hotoový a je opravdu výborný....a myslím si že bude chutnat i mým rodičům a prarodičům :-)

  • Tereza Rydlová | 31. 10. 2008 08:36

    Je to výborné, ale já nevrstvím. Všechno smíchám dohromady i s ovocem a dám zapéct :-)

  • Jana Remková | 24. 8. 2008 12:29

    Nezlobte se,Karlo,ale po 45 minutách ani stopa po pečení-řekla bych,že máte něco s troubou.Taky si myslím,že té rýže jde hned přivařit více,ikdyž si myslím,že 200g je dost,ale to záleží na počtu jedlíků,to už jaksi musí každý sám vědět.kolik nás na to bude

  • Jana Remková | 24. 8. 2008 12:25

    Nezlobte se,Karlo,ale po 45 minutách bílé-řekla bych,že máte něco s troubou.Co se týká té rýže,toho množství,určitě se podle jedlíků dá udělat hned více,třeba 400 g.

  • Karla Kalousková | 24. 8. 2008 11:58

    zoufale malo ryze, vyslo mi to tak tak na dve patra, takze min. 350g ryze a doba peceni.. po 45ti minutach jsem to mela zvrchu porad bile.. po zapeceni ani stopy..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Rýžový nákyp Rýže
Pokrmy Sladké Z rýže Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Máslo Meruňkový kompot Mléko Rýže Sůl Tvaroh Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pórková "malovaná" polévka

Pórková "malovaná" polévka

Šopský salát jinak

Šopský salát jinak

Slovenské rohlíky

Slovenské rohlíky

Kotlety na šlehačce

Kotlety na šlehačce

Jemné tvarohové palačinky

Jemné tvarohové palačinky

Guláš z hovězího (vepřového) srdce

Guláš z hovězího (vepřového) srdce

Chili (chilli) con carne

Chili (chilli) con carne

Cukrové koláčky nebo šátečky

Cukrové koláčky nebo šátečky

Drobenkový vločkový koláč - snadno, rychle, chutně

Drobenkový vločkový koláč - snadno,…

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

103
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
70
Knedlíky s dušenými jablíčky / hruškami
Knedlíky s dušenými…
66
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
50
Banánové placičky / palačinky
Banánové placičky /…
42
Domácí lučina
Domácí lučina

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Jana Švandová (78) o plastikách: Nic se nemá přehánět!

Jana Švandová (78) o plastikách: Nic se nemá přehánět!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Zapečený pangasius
Zapečený pangasius
Zapečený pangasius II.
Zapečený pangasius II.
Zapečený pórek s parmskou šunkou
Zapečený pórek s parmskou šunkou
Zapečený špenát s rajčaty
Zapečený špenát s rajčaty
Zapékaná brokolice
Zapékaná brokolice
Zapékaná čekanka po francouzsku
Zapékaná čekanka po francouzsku
  • Recepty.cz
  • Zapečený rýžový nákyp s meruňkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact