Do vařícího mléka vsypeme horkou vodou spařenou rýži a osolíme. Vaříme za stálého míchání tak dlouho až vznikne hustá kaše. Když je rýže hotová, odstavíme ji z plotny a necháme trochu prochladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky. Tento základ přidáme do prochladlé rýže a zlehka vmícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh. Do máslem vymazaného pekáčku dáme asi polovinu směsi, pokryjeme ovocem a posypeme skořicí a vanilkovým cukrem (nebo skořicovým cukrem). Ovoce pokryjeme zbývající částí směsi a pečeme dozlatova - cca 30 min.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jarda
|15. 1. 2012 11:33
No taky jsem si vsiml, z tam neni udaj o mnozstvi...odhadem jsem to stanovil na 2-3 ks, osobne jsem pouzil 3 vejce a rekl bych, ze je to odpovidajici mnozstvi. A taky jsem si dovolil nahradit polotucne mleko plnotucnym :-) Jinak je nakyp uplne luxusni! Myslim, ze merunky lze taky nahradit podobnym zavarenym ovocem
lenka
|30. 12. 2011 10:21
v iángrediencích jen chybí kolik vajec. Díky za info :-)