• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečený nákyp s meruňkami a tvarohem
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený nákyp s meruňkami a tvarohem

autor: Terki
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený nákyp s meruňkami a tvarohem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g rýže
    • sůl
    • 1
      ks měkký tvaroh
    • 80
      g moučkový cukr
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • máslo
    • 1
      sklenice meruňkový kompot větší

Postup přípravy receptu

1
Rýži propláchneme a v osolené vodě uvaříme cca 12 minut doměkka. Scedíme a necháme částečně vychladnout. V misce utřeme máslo s tvarohem a moučkovým cukrem. Hlubší zapékací mísu vymažeme máslem a nasypeme do ní 1/3 uvařené rýže. Na ni rozetřeme polovinu tvarohové směsi a rozložíme polovinu okapaných meruněk, celé zasypeme další třetinou rýže. Dáme druhou vrstvu tvarohové směsi a poklademe zbylými meruňkami a zasypeme zbylou třetinou rýže. V mléce rozšleháme vejce a touto směsí vše zalijeme. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 35 min. na 180 °C. Asi 5 min. před koncem pečení posypeme nákyp vanilkovým cukrem a necháme dopéct.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jolynka | 13. 1. 2014 21:16

    "Utřeme máslo s tvarohem" to je celé máslo? Jako celou kostku másla nebo kolik? Není to pak samé máslo?

  • Gabriela Paulová | 7. 5. 2010 11:17

    Prostě vynikající. Vždycky když najdu takový jednoduchý a srozumitelný recept tak mi srdce zaplesá.

  • Millis | 19. 2. 2008 08:47

    Vynikající, dělala jsem nákyp poprvé kvůli manželovi a pochutnala jsem si i já, a to nejsem příznivce sladkých jídel. Opravdu mňam!!

  • Jana z VM | 1. 3. 2007 08:25

    Je to fakt ještě lepší, když se všechno - i meruňky - smíchá dohromady, jak píše Iva. Dělala jsem minulý týden a rodina to slupla najednou.

  • P | 28. 2. 2007 18:18

    Je to skvely recerpt,delam opravdu casto,misto merunek davam i rebarboru,nebo slivy.

  • Ivana Kašparovská | 21. 9. 2006 14:04

    Výborné, dělám obdobný nákyp, ale všechny ingredience smíchám a zapeču, přidávám ještě trochu skořice.

  • Lenka | 21. 9. 2006 13:00

    Dělám obdobný nákyp, ale místo rýže používám těstoviny a meruňky dávám buď kompotované nebo syrové a ještě přidávám nakrájený banán. Je to vynikající. Děti (už skoro dospělé) to mají moc rádi.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Sladké Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Měkký tvaroh Meruňkový kompot Mléko Moučkový cukr Rýže Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Čočková polévka s rajčaty

Čočková polévka s rajčaty

Salát ze zelených fazolek

Salát ze zelených fazolek

Zapečené kuře s bramborem

Zapečené kuře s bramborem

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Veganský thajský sójový guláš

Veganský thajský sójový guláš

Zelná polévka IV.

Zelná polévka IV.

Krém z dýně hókaidó

Krém z dýně hókaidó

Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky

Šneci z listového těsta se zelím -…

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

128
Máslové řízky
Máslové řízky
113
Dýňová tortila
Dýňová tortila
55
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
35
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
28
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Zapečený nákyp s meruňkami a tvarohem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact