• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečený nákyp s meruňkami a tvarohem
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený nákyp s meruňkami a tvarohem

autor: Terki
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený nákyp s meruňkami a tvarohem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g rýže
    • sůl
    • 1
      ks měkký tvaroh
    • 80
      g moučkový cukr
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • máslo
    • 1
      sklenice meruňkový kompot větší

Postup přípravy receptu

1
Rýži propláchneme a v osolené vodě uvaříme cca 12 minut doměkka. Scedíme a necháme částečně vychladnout. V misce utřeme máslo s tvarohem a moučkovým cukrem. Hlubší zapékací mísu vymažeme máslem a nasypeme do ní 1/3 uvařené rýže. Na ni rozetřeme polovinu tvarohové směsi a rozložíme polovinu okapaných meruněk, celé zasypeme další třetinou rýže. Dáme druhou vrstvu tvarohové směsi a poklademe zbylými meruňkami a zasypeme zbylou třetinou rýže. V mléce rozšleháme vejce a touto směsí vše zalijeme. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 35 min. na 180 °C. Asi 5 min. před koncem pečení posypeme nákyp vanilkovým cukrem a necháme dopéct.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jolynka | 13. 1. 2014 21:16

    "Utřeme máslo s tvarohem" to je celé máslo? Jako celou kostku másla nebo kolik? Není to pak samé máslo?

  • Gabriela Paulová | 7. 5. 2010 11:17

    Prostě vynikající. Vždycky když najdu takový jednoduchý a srozumitelný recept tak mi srdce zaplesá.

  • Millis | 19. 2. 2008 08:47

    Vynikající, dělala jsem nákyp poprvé kvůli manželovi a pochutnala jsem si i já, a to nejsem příznivce sladkých jídel. Opravdu mňam!!

  • Jana z VM | 1. 3. 2007 08:25

    Je to fakt ještě lepší, když se všechno - i meruňky - smíchá dohromady, jak píše Iva. Dělala jsem minulý týden a rodina to slupla najednou.

  • P | 28. 2. 2007 18:18

    Je to skvely recerpt,delam opravdu casto,misto merunek davam i rebarboru,nebo slivy.

  • Ivana Kašparovská | 21. 9. 2006 14:04

    Výborné, dělám obdobný nákyp, ale všechny ingredience smíchám a zapeču, přidávám ještě trochu skořice.

  • Lenka | 21. 9. 2006 13:00

    Dělám obdobný nákyp, ale místo rýže používám těstoviny a meruňky dávám buď kompotované nebo syrové a ještě přidávám nakrájený banán. Je to vynikající. Děti (už skoro dospělé) to mají moc rádi.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Sladké Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Měkký tvaroh Meruňkový kompot Mléko Moučkový cukr Rýže Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kavak

Kavak

Cibulový koláč III.

Cibulový koláč III.

Nedělní štola

Nedělní štola

Mazané řízky

Mazané řízky

Švestkové knedlíky II.

Švestkové knedlíky II.

Nakládané maso

Nakládané maso

Bábovka bez vajec: perníkovo-jablečná

Bábovka bez vajec: perníkovo-jablečná

Placičky z brokolice a cukety

Placičky z brokolice a cukety

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou…

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

254
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
54
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
52
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
49
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
43
Pangas v sýrovo-smetanové omáčce
Pangas v sýrovo…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Blesk.cz Jitka Boho a Lukáš Langmajer: První zpověď o jejich lásce! A slova o společném bydlení

Jitka Boho a Lukáš Langmajer: První zpověď o jejich lásce! A slova o společném bydlení

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Zapečený nákyp s meruňkami a tvarohem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact