• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečený nákyp s meruňkami a tvarohem
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený nákyp s meruňkami a tvarohem

autor: Terki
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený nákyp s meruňkami a tvarohem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g rýže
    • sůl
    • 1
      ks měkký tvaroh
    • 80
      g moučkový cukr
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • máslo
    • 1
      sklenice meruňkový kompot větší

Postup přípravy receptu

1
Rýži propláchneme a v osolené vodě uvaříme cca 12 minut doměkka. Scedíme a necháme částečně vychladnout. V misce utřeme máslo s tvarohem a moučkovým cukrem. Hlubší zapékací mísu vymažeme máslem a nasypeme do ní 1/3 uvařené rýže. Na ni rozetřeme polovinu tvarohové směsi a rozložíme polovinu okapaných meruněk, celé zasypeme další třetinou rýže. Dáme druhou vrstvu tvarohové směsi a poklademe zbylými meruňkami a zasypeme zbylou třetinou rýže. V mléce rozšleháme vejce a touto směsí vše zalijeme. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 35 min. na 180 °C. Asi 5 min. před koncem pečení posypeme nákyp vanilkovým cukrem a necháme dopéct.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jolynka | 13. 1. 2014 21:16

    "Utřeme máslo s tvarohem" to je celé máslo? Jako celou kostku másla nebo kolik? Není to pak samé máslo?

  • Gabriela Paulová | 7. 5. 2010 11:17

    Prostě vynikající. Vždycky když najdu takový jednoduchý a srozumitelný recept tak mi srdce zaplesá.

  • Millis | 19. 2. 2008 08:47

    Vynikající, dělala jsem nákyp poprvé kvůli manželovi a pochutnala jsem si i já, a to nejsem příznivce sladkých jídel. Opravdu mňam!!

  • Jana z VM | 1. 3. 2007 08:25

    Je to fakt ještě lepší, když se všechno - i meruňky - smíchá dohromady, jak píše Iva. Dělala jsem minulý týden a rodina to slupla najednou.

  • P | 28. 2. 2007 18:18

    Je to skvely recerpt,delam opravdu casto,misto merunek davam i rebarboru,nebo slivy.

  • Ivana Kašparovská | 21. 9. 2006 14:04

    Výborné, dělám obdobný nákyp, ale všechny ingredience smíchám a zapeču, přidávám ještě trochu skořice.

  • Lenka | 21. 9. 2006 13:00

    Dělám obdobný nákyp, ale místo rýže používám těstoviny a meruňky dávám buď kompotované nebo syrové a ještě přidávám nakrájený banán. Je to vynikající. Děti (už skoro dospělé) to mají moc rádi.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Sladké Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Měkký tvaroh Meruňkový kompot Mléko Moučkový cukr Rýže Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný losos

Gratinovaný losos

Vídeňské ořechové rohlíčky

Vídeňské ořechové rohlíčky

Jednoduchá rajská polévka

Jednoduchá rajská polévka

Salát z červené řepy s hruškou

Salát z červené řepy s hruškou

Pečená francouzská bageta plněná kuřecím salátem

Pečená francouzská bageta plněná…

Majolková krkovička se sýrem

Majolková krkovička se sýrem

Sójové kostky na kari

Sójové kostky na kari

Tradiční trdelník

Tradiční trdelník

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
15
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce
13
Domácí tatarka
Domácí tatarka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

  • Recepty.cz
  • Zapečený nákyp s meruňkami a tvarohem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact