Brambory uvaříme i se slupkou, po uvaření oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Připadně je můžeme také použít syrové, ale plátky musíme nakrájet co nejtenčí, aby se nám propekly. Pekáček vymažeme olejem, vyložíme vrstvou brambor, brambory osolíme, opepříme. Dále naneseme mangoldovou směs, poklademe opět vrstvou brambor, posypeme směsí strouhanky a parmezánu, pokapeme olivovým olejem a zapečeme v předehřáté troubě. Pokud jsme použili brambory vařené, tak zapékáme na 200°C po dobu cca 30 minut. V připadě použití brambor syrových zapékáme na 180°C po dobu 40-45 minut, take záleži na troubě. Po upečení necháme chvíli odpočinout a podáváme.
2
Variace 1: Mangold připravíme podle tohoto receptu http://www.recepty.cz/recept/mangold-podle-tchyne-146616, s tim rozdílem, ze jej dusíme kratší dobu a nepodléváme vodou, směs by měla zůstat téměř bez tekutiny. Vychladlý mangold smícháme s mozzarellou nakrájenou na kostičky, přidáme parmezán, oregano, můžeme přidat černé olivy nakrájené nadrobno (není nutno) a promícháme.
3
Variace 2: Mangold omyjeme, jednotlivé listy nejprve rozřízneme po celé délce od řapíku po list, pak odřízneme řapík od listu. Mladé listy necháme vcelku. Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 5 minut. Slijeme, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na kousky. V míse mangold smícháme s ricottou, parmezánem, přidáme oregáno či majoránku a promícháme.