• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečený mangold s bramborem
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený mangold s bramborem

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený mangold s bramborem
Zapečený mangold s bramborem
Zapečený mangold s bramborem
Zapečený mangold s bramborem
Zapečený mangold s bramborem
Zapečený mangold s bramborem
Zapečený mangold s bramborem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks brambory vetsi
    • 2
      lžíce strouhaný parmazán
    • 2
      lžíce strouhanka
    • oregáno nebo majoranka, necela lzicka
    • panenský olivový olej
  • 1 variace
    • mangold http://www.recepty.cz/recept/mangold-podle-tchyne-146616
    • 150
      g mozzarella
    • 2
      lžíce strouhaný parmazán
  • 2 variace
    • 800
      g mangold
    • 200
      g ricotta
    • 2
      lžíce strouhaný parmazán

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvaříme i se slupkou, po uvaření oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Připadně je můžeme také použít syrové, ale plátky musíme nakrájet co nejtenčí, aby se nám propekly. Pekáček vymažeme olejem, vyložíme vrstvou brambor, brambory osolíme, opepříme. Dále naneseme mangoldovou směs, poklademe opět vrstvou brambor, posypeme směsí strouhanky a parmezánu, pokapeme olivovým olejem a zapečeme v předehřáté troubě. Pokud jsme použili brambory vařené, tak zapékáme na 200°C po dobu cca 30 minut. V připadě použití brambor syrových zapékáme na 180°C po dobu 40-45 minut, take záleži na troubě. Po upečení necháme chvíli odpočinout a podáváme.
2
Variace 1: Mangold připravíme podle tohoto receptu http://www.recepty.cz/recept/mangold-podle-tchyne-146616, s tim rozdílem, ze jej dusíme kratší dobu a nepodléváme vodou, směs by měla zůstat téměř bez tekutiny. Vychladlý mangold smícháme s mozzarellou nakrájenou na kostičky, přidáme parmezán, oregano, můžeme přidat černé olivy nakrájené nadrobno (není nutno) a promícháme.
3
Variace 2: Mangold omyjeme, jednotlivé listy nejprve rozřízneme po celé délce od řapíku po list, pak odřízneme řapík od listu. Mladé listy necháme vcelku. Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 5 minut. Slijeme, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na kousky. V míse mangold smícháme s ricottou, parmezánem, přidáme oregáno či majoránku a promícháme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mangold podle tchýně

Mangold podle tchýně

Vepřový špíz s bramborem ve slupce

Vepřový špíz s bramborem ve slupce

Kuře se zelím a bramborem

Kuře se zelím a bramborem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Z brambor Ze zeleniny Zelenina Bezmasá jídla Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Mangold Mozzarella Oregáno Panenský olivový olej Ricotta Strouhanka Strouhaný parmazán
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza - základní těsto

Pizza - základní těsto

Salát z červeného zelí

Salát z červeného zelí

Smaženice z ředkviček

Smaženice z ředkviček

Námořnické kotlety

Námořnické kotlety

Kuřecí křidélka - ideální na párty

Kuřecí křidélka - ideální na párty

Housky (DUKAN)

Housky (DUKAN)

Škvarkové rohlíčky II.

Škvarkové rohlíčky II.

Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

Jemné lívance z acidofilního mléka -…

Pečené smetanové řízky

Pečené smetanové řízky

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

38
Houbový guláš
Houbový guláš
38
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Houbová omáčka s bramborovými buchtami
Houbová omáčka s…
25
Tvarohová bábovka II.
Tvarohová bábovka II.

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Zapečený lilek s parmezánem
Zapečený lilek s parmezánem
Zapečený lilek s tuňákem
Zapečený lilek s tuňákem
Zapečený losos s chřestem
Zapečený losos s chřestem
Zapečený pangas s rajčaty a bylinkovým krémem
Zapečený pangas s rajčaty a bylinkovým…
Zapečený pangasius
Zapečený pangasius
Zapečený pangasius II.
Zapečený pangasius II.
  • Recepty.cz
  • Zapečený mangold s bramborem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact