• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečený mangold s bramborem
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený mangold s bramborem

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený mangold s bramborem
Zapečený mangold s bramborem
Zapečený mangold s bramborem
Zapečený mangold s bramborem
Zapečený mangold s bramborem
Zapečený mangold s bramborem
Zapečený mangold s bramborem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks brambory vetsi
    • 2
      lžíce strouhaný parmazán
    • 2
      lžíce strouhanka
    • oregáno nebo majoranka, necela lzicka
    • panenský olivový olej
  • 1 variace
    • mangold http://www.recepty.cz/recept/mangold-podle-tchyne-146616
    • 150
      g mozzarella
    • 2
      lžíce strouhaný parmazán
  • 2 variace
    • 800
      g mangold
    • 200
      g ricotta
    • 2
      lžíce strouhaný parmazán

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvaříme i se slupkou, po uvaření oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Připadně je můžeme také použít syrové, ale plátky musíme nakrájet co nejtenčí, aby se nám propekly. Pekáček vymažeme olejem, vyložíme vrstvou brambor, brambory osolíme, opepříme. Dále naneseme mangoldovou směs, poklademe opět vrstvou brambor, posypeme směsí strouhanky a parmezánu, pokapeme olivovým olejem a zapečeme v předehřáté troubě. Pokud jsme použili brambory vařené, tak zapékáme na 200°C po dobu cca 30 minut. V připadě použití brambor syrových zapékáme na 180°C po dobu 40-45 minut, take záleži na troubě. Po upečení necháme chvíli odpočinout a podáváme.
2
Variace 1: Mangold připravíme podle tohoto receptu http://www.recepty.cz/recept/mangold-podle-tchyne-146616, s tim rozdílem, ze jej dusíme kratší dobu a nepodléváme vodou, směs by měla zůstat téměř bez tekutiny. Vychladlý mangold smícháme s mozzarellou nakrájenou na kostičky, přidáme parmezán, oregano, můžeme přidat černé olivy nakrájené nadrobno (není nutno) a promícháme.
3
Variace 2: Mangold omyjeme, jednotlivé listy nejprve rozřízneme po celé délce od řapíku po list, pak odřízneme řapík od listu. Mladé listy necháme vcelku. Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 5 minut. Slijeme, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na kousky. V míse mangold smícháme s ricottou, parmezánem, přidáme oregáno či majoránku a promícháme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mangold podle tchýně

Mangold podle tchýně

Vepřový špíz s bramborem ve slupce

Vepřový špíz s bramborem ve slupce

Kuře se zelím a bramborem

Kuře se zelím a bramborem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Z brambor Ze zeleniny Zelenina Bezmasá jídla Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Mangold Mozzarella Oregáno Panenský olivový olej Ricotta Strouhanka Strouhaný parmazán
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrachová polévka

Hrachová polévka

Grilovaná kořenová zelenina

Grilovaná kořenová zelenina

Krémová květáková polévka

Krémová květáková polévka

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

Azu po česku

Azu po česku

Křupavé cibulové kroužky

Křupavé cibulové kroužky

Bylinkový chléb (DUKAN)

Bylinkový chléb (DUKAN)

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Vanilkové mini bábovky

Vanilkové mini bábovky

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

246
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
28
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
26
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
25
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
24
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Bohuš Matuš ukázal svou krásnou rodinu: Malá Natálka je šoumenka po tatínkovi!

Bohuš Matuš ukázal svou krásnou rodinu: Malá Natálka je šoumenka po tatínkovi!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Zapečený lilek s parmezánem
Zapečený lilek s parmezánem
Zapečený lilek s tuňákem
Zapečený lilek s tuňákem
Zapečený losos s chřestem
Zapečený losos s chřestem
Zapečený pangas s rajčaty a bylinkovým krémem
Zapečený pangas s rajčaty a bylinkovým…
Zapečený pangasius
Zapečený pangasius
Zapečený pangasius II.
Zapečený pangasius II.
  • Recepty.cz
  • Zapečený mangold s bramborem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact