• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečený mangold s bramborem
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený mangold s bramborem

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený mangold s bramborem
Zapečený mangold s bramborem
Zapečený mangold s bramborem
Zapečený mangold s bramborem
Zapečený mangold s bramborem
Zapečený mangold s bramborem
Zapečený mangold s bramborem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks brambory vetsi
    • 2
      lžíce strouhaný parmazán
    • 2
      lžíce strouhanka
    • oregáno nebo majoranka, necela lzicka
    • panenský olivový olej
  • 1 variace
    • mangold http://www.recepty.cz/recept/mangold-podle-tchyne-146616
    • 150
      g mozzarella
    • 2
      lžíce strouhaný parmazán
  • 2 variace
    • 800
      g mangold
    • 200
      g ricotta
    • 2
      lžíce strouhaný parmazán

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvaříme i se slupkou, po uvaření oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Připadně je můžeme také použít syrové, ale plátky musíme nakrájet co nejtenčí, aby se nám propekly. Pekáček vymažeme olejem, vyložíme vrstvou brambor, brambory osolíme, opepříme. Dále naneseme mangoldovou směs, poklademe opět vrstvou brambor, posypeme směsí strouhanky a parmezánu, pokapeme olivovým olejem a zapečeme v předehřáté troubě. Pokud jsme použili brambory vařené, tak zapékáme na 200°C po dobu cca 30 minut. V připadě použití brambor syrových zapékáme na 180°C po dobu 40-45 minut, take záleži na troubě. Po upečení necháme chvíli odpočinout a podáváme.
2
Variace 1: Mangold připravíme podle tohoto receptu http://www.recepty.cz/recept/mangold-podle-tchyne-146616, s tim rozdílem, ze jej dusíme kratší dobu a nepodléváme vodou, směs by měla zůstat téměř bez tekutiny. Vychladlý mangold smícháme s mozzarellou nakrájenou na kostičky, přidáme parmezán, oregano, můžeme přidat černé olivy nakrájené nadrobno (není nutno) a promícháme.
3
Variace 2: Mangold omyjeme, jednotlivé listy nejprve rozřízneme po celé délce od řapíku po list, pak odřízneme řapík od listu. Mladé listy necháme vcelku. Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 5 minut. Slijeme, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na kousky. V míse mangold smícháme s ricottou, parmezánem, přidáme oregáno či majoránku a promícháme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mangold podle tchýně

Mangold podle tchýně

Kuře se zelím a bramborem

Kuře se zelím a bramborem

Vepřový špíz s bramborem ve slupce

Vepřový špíz s bramborem ve slupce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Z brambor Ze zeleniny Zelenina Bezmasá jídla Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Mangold Mozzarella Oregáno Panenský olivový olej Ricotta Strouhanka Strouhaný parmazán
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové bavorské závitky

Vepřové bavorské závitky

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

Americký koláč

Americký koláč

Koláč s jablečným tvarohem

Koláč s jablečným tvarohem

Chia dezert s mangem

Chia dezert s mangem

Penne s kuřecím masem, listovým špenátem a parmazánem

Penne s kuřecím masem, listovým…

Italské těsto a výborná pizza

Italské těsto a výborná pizza

Fazolový salát

Fazolový salát

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

111
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
59
Cukrové motánky - cukroví pro všední den
Cukrové motánky -…
34
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Sekaná z biochovu podle…
32
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…
32
Banánovo kokosové chia
Banánovo kokosové chia

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ibiza, »prokletý ostrov«: DiCapria šacovala policie!

Ibiza, »prokletý ostrov«: DiCapria šacovala policie!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Zapečený lilek s parmezánem
Zapečený lilek s parmezánem
Zapečený lilek s tuňákem
Zapečený lilek s tuňákem
Zapečený losos s chřestem
Zapečený losos s chřestem
Zapečený pangas s rajčaty a bylinkovým krémem
Zapečený pangas s rajčaty a bylinkovým…
Zapečený pangasius
Zapečený pangasius
Zapečený pangasius II.
Zapečený pangasius II.
  • Recepty.cz
  • Zapečený mangold s bramborem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact