Troubu předehřejte na 170°. Lososa zbavte kůže a naporcujte na filety. Umyjte chřest, dobře osušte a ořízněte asi 1,5 cm od konců. Plech vyložte pečícím papírem, dostatečně dlouhým pro následné zabalení pokrmu a rovnoměrně na něj rozložte několik výhonků chřestu. Na něj položte filety lososa.
Citróny omyjte a kůru najemno nastrouhejte přímo na filety. Poté citróny rozkrojte a slabě pokapejte vše jejich šťávou. Následně je nakrájejte na tenké plátky a klaďte na lososa. Máslo naporcujte na kousky a ty rozložte na pokrm. Slabě osolte a navrch rozložte zbylý chřest. Vše zabalte do pečícího papíru a pečte na 170° cca 30 min. Potom vyndejte z trouby, opatrně rozbalte a podávejte s pečivem.