Plátky lososa lehce opepříme a okořeníme kořením na ryby, ale jen trošku, aby se neřeklo (losos má zvláštní chuť sám o sobě a hodně koření ho spíš kazí) a zalijeme trochou oleje.
2
Dáme vařit brambory nakrájené na kostky a pohlídáme, aby byly do polotvrda.
3
Nakrájíme mrkev, rovněž na kostičky a zalijeme horkou vodou s bujónem a necháme chvilinku projít varem.
4
Lososa dáme na pánev a lehce osmahneme, jen aby se zatáhl a chvilinku jím necháme projít teplo pod pánvičkou.
5
Do misky dáme polotvrdé brambory s mrkví a zalijeme smetanou. Směs promícháme, osolíme, opepříme a podle chuti přidáme zbytek koření.
6
Mezi tím si nachystáme zapékací mísu, kterou vyložíme alobalem. Do předehřáté trouby vložíme zapékací mísu, do které jsme nalili směs brambo a mrkve a nahoru položíme plátky lososa. Trochu ještě zakapeme olejem, uzavřene v alobalu a dáme péct.
7
Pečeme asi 30 min. Poté podávám rybu a směs brambor jako přílohu.