• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečený lilek s rajčatovou směsí
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený lilek s rajčatovou směsí

autor: Idi
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený lilek s rajčatovou směsí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks lilek 1-2 dle počtu osob
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks rajčatová omáčka Panzani Napoletana, Maggi Boloňská,nebo domácí lečo
    • 100
      g sýr niva nebo eidam
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce bylinky čerstvé nebo sušené, např.saturejka
    • 1
      špetka šalvěj
    • 1
      špetka tymián
    • rostlinný olej na smažení
    • 1
      dl voda nebo vývar

Postup přípravy receptu

1
Lilek omyjeme, podélně rozkrojíme a vydlabeme vnitřek, pokrájíme ho na kousky a prosolíme, aby se "vypotil" na utěrce nebo ubrousku. Také trochu osolíme vydlabaný lilek. Cibulku pokrájíme a osmahneme na oleji, přidáme na drobno pokrájený česnek a vydlabané kousky lilku. Podlejeme trochou vody a chvili podusíme, pak přidáme rajčatovou omáčku, posekané bylinky a necháme prohřát. Směsí naplníme půlky lilku a posypeme sýrem. Do pekáčku dáme olej a trochu vody či vývaru a naskládáme lilky. Pečeme asi 30 min. ve středně vyhřáté troubě nebo v remosce.
2
Příloha brambory nebo pečivo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou

Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou…

Zapečený lilek

Zapečený lilek

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kamila B.
    Kamila B. | 2. 9. 2014 12:07

    Dobrý den, vaše hodnocení bylo vymazáno, můžete recept ohodnotit znovu. :-)

  • Padme1 | 2. 9. 2014 11:54

    Výborná dobrota. Trochu jsem si to upravila vzhledem k tomu co jsem měla doma. Omlouvám se za hodnoceni 5 nějak jsem to nedopatřením pochopila opačně. Dávám 1*

  • Mirka P. | 28. 5. 2010 15:14

    Výborné! Pekla jsem na pečicím papíru bez oleje. Bála jsem se, že lilek bude hořký, už se mi to stalo, ale byl opravdu vynikající!

  • bara | 13. 3. 2008 22:44

    Vyborne, meli jsme dneska k veceri a opravdu dobrota! Davam za 1.

  • Táňa K. | 30. 11. 2007 21:44

    Paní Ido, já bych to také klidně snědla i bez toho masa, ale když jednou mlsný jazýček zkusí nějaké to vylepšení, tak už nechce jinak. :-)) A u nás je těch mlsounů přesila.:-) Každopádně díky za výborný recept. Já lilek poprvé ochutnala v této úpravě a od té doby je to má oblíbená pochoutka.

  • Ida Juřicová | 29. 11. 2007 12:06

    Pani Tano, uvedla jsem recept bez masa z jedineho duvodu a to proto,ze manzel je vegetarian,ale verim,ze anglicka to jen vylepsi :-) Take to nekdy vyzkousim-ovsem jen pro sebe ci pro ostatni cleny rodiny:-)

  • Táňa K. | 2. 11. 2007 17:23

    A málem bych zapomněla na anglickou slaninu (nebo šunku) do směsi. Bez té by to nebylo ono.:-)

  • Táňa K. | 2. 11. 2007 17:19

    Zapečený lilek připravujeme velmi podobně, jen ještě do směsi na plnění přidáváme nakrájené žampiony a zelenou nebo bílou papriku a krátce před dopečením lilky sypeme nastrouhanou nivou smíchanou s drobně pokrájeným česnekem. Dobré koření do směsi je koření Gyros. Vynikající jídlo, vřele doporučuji!

  • Ida Juřicová | 25. 9. 2006 07:18

    Omlouvam se,je to opraveno.Samozrejme ze pripravuju lilek.Obcas se preklepnu lilek-cuketa :-)

  • Honza Polacek | 18. 9. 2006 21:37

    Tak nevím, připravuji lilek a nebo cukety

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Ze zeleniny Zelenina Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Česnek Cibule Lilek Rajčatová omáčka Rostlinný olej Šalvěj Sůl Sýr Tymián Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šunka v listovém těstě

Šunka v listovém těstě

Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem

Těstovinový salát se zeleninou, masem…

Nejjednodušší chleba

Nejjednodušší chleba

Krůtí prso jedna báseň

Krůtí prso jedna báseň

Tvarohovo jahodové knedlíky

Tvarohovo jahodové knedlíky

Máslový ležák proti depresi

Máslový ležák proti depresi

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

Jednoduché karamelové řezy

Jednoduché karamelové řezy

Krémová kukuřičná polévka

Krémová kukuřičná polévka

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
32
Domácí kečup
Domácí kečup
30
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
28
Marinované řecké kuře
Marinované řecké kuře

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Petr Dopita (†77) odešel do muzikálového nebe: Zemřela hvězda Draculy, Ježíše i Johanky!

Petr Dopita (†77) odešel do muzikálového nebe: Zemřela hvězda Draculy, Ježíše i Johanky!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

  • Recepty.cz
  • Zapečený lilek s rajčatovou směsí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact