• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečený lilek s rajčatovou směsí
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený lilek s rajčatovou směsí

autor: Idi
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený lilek s rajčatovou směsí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks lilek 1-2 dle počtu osob
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks rajčatová omáčka Panzani Napoletana, Maggi Boloňská,nebo domácí lečo
    • 100
      g sýr niva nebo eidam
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce bylinky čerstvé nebo sušené, např.saturejka
    • 1
      špetka šalvěj
    • 1
      špetka tymián
    • rostlinný olej na smažení
    • 1
      dl voda nebo vývar

Postup přípravy receptu

1
Lilek omyjeme, podélně rozkrojíme a vydlabeme vnitřek, pokrájíme ho na kousky a prosolíme, aby se "vypotil" na utěrce nebo ubrousku. Také trochu osolíme vydlabaný lilek. Cibulku pokrájíme a osmahneme na oleji, přidáme na drobno pokrájený česnek a vydlabané kousky lilku. Podlejeme trochou vody a chvili podusíme, pak přidáme rajčatovou omáčku, posekané bylinky a necháme prohřát. Směsí naplníme půlky lilku a posypeme sýrem. Do pekáčku dáme olej a trochu vody či vývaru a naskládáme lilky. Pečeme asi 30 min. ve středně vyhřáté troubě nebo v remosce.
2
Příloha brambory nebo pečivo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou

Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou…

Zapečený lilek

Zapečený lilek

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kamila B.
    Kamila B. | 2. 9. 2014 12:07

    Dobrý den, vaše hodnocení bylo vymazáno, můžete recept ohodnotit znovu. :-)

  • Padme1 | 2. 9. 2014 11:54

    Výborná dobrota. Trochu jsem si to upravila vzhledem k tomu co jsem měla doma. Omlouvám se za hodnoceni 5 nějak jsem to nedopatřením pochopila opačně. Dávám 1*

  • Mirka P. | 28. 5. 2010 15:14

    Výborné! Pekla jsem na pečicím papíru bez oleje. Bála jsem se, že lilek bude hořký, už se mi to stalo, ale byl opravdu vynikající!

  • bara | 13. 3. 2008 22:44

    Vyborne, meli jsme dneska k veceri a opravdu dobrota! Davam za 1.

  • Táňa K. | 30. 11. 2007 21:44

    Paní Ido, já bych to také klidně snědla i bez toho masa, ale když jednou mlsný jazýček zkusí nějaké to vylepšení, tak už nechce jinak. :-)) A u nás je těch mlsounů přesila.:-) Každopádně díky za výborný recept. Já lilek poprvé ochutnala v této úpravě a od té doby je to má oblíbená pochoutka.

  • Ida Juřicová | 29. 11. 2007 12:06

    Pani Tano, uvedla jsem recept bez masa z jedineho duvodu a to proto,ze manzel je vegetarian,ale verim,ze anglicka to jen vylepsi :-) Take to nekdy vyzkousim-ovsem jen pro sebe ci pro ostatni cleny rodiny:-)

  • Táňa K. | 2. 11. 2007 17:23

    A málem bych zapomněla na anglickou slaninu (nebo šunku) do směsi. Bez té by to nebylo ono.:-)

  • Táňa K. | 2. 11. 2007 17:19

    Zapečený lilek připravujeme velmi podobně, jen ještě do směsi na plnění přidáváme nakrájené žampiony a zelenou nebo bílou papriku a krátce před dopečením lilky sypeme nastrouhanou nivou smíchanou s drobně pokrájeným česnekem. Dobré koření do směsi je koření Gyros. Vynikající jídlo, vřele doporučuji!

  • Ida Juřicová | 25. 9. 2006 07:18

    Omlouvam se,je to opraveno.Samozrejme ze pripravuju lilek.Obcas se preklepnu lilek-cuketa :-)

  • Honza Polacek | 18. 9. 2006 21:37

    Tak nevím, připravuji lilek a nebo cukety

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Ze zeleniny Zelenina Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Česnek Cibule Lilek Rajčatová omáčka Rostlinný olej Šalvěj Sůl Sýr Tymián Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Opilé řezy

Opilé řezy

Velikonoční mrkvový beránek

Velikonoční mrkvový beránek

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Zapékané brambory s brokolicí a kuřecím masem

Zapékané brambory s brokolicí a…

Kynuté skořicové uzlíky

Kynuté skořicové uzlíky

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím masem

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím…

Vynikající těstovinový salát se špenátem

Vynikající těstovinový salát se…

Batátový koláč

Batátový koláč

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

60
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí
Těstoviny s pečenými…
46
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
22
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
22
Klasické lečo
Klasické lečo
22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
AHA.cz Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Emily Bluntová změnila kvůli natáčení vizáž: Ďábel nosí blond! Po 20 letech

Emily Bluntová změnila kvůli natáčení vizáž: Ďábel nosí blond! Po 20 letech

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

  • Recepty.cz
  • Zapečený lilek s rajčatovou směsí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact