• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečený lilek s parmezánem
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený lilek s parmezánem

autor: MishaAtherton
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený lilek s parmezánem
Zapečený lilek s parmezánem
Zapečený lilek s parmezánem
Zapečený lilek s parmezánem
Zapečený lilek s parmezánem
Zapečený lilek s parmezánem
Zapečený lilek s parmezánem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Jednoduchý a přitom chutný zeleninový pokrm potěší nejen vegetariány. Lilek zapečený s rajčaty a parmezánem si můžete dát třeba s pečivem nebo bramborami, dá se ale jíst i samotný třeba jako lehká večeře.

Suroviny

2 porce
    • sůl
    • 500
      g rajčata
    • pepř mletý
    • 1
      ks lilek velký
    • 50
      g parmazán
    • snitka petržele

Postup přípravy receptu

1
Lilek nakrájíme na slabé plátky a rajčata na měsíčky. Parmezán si nastrouháme na struhadle. Plátky lilku osmahneme na olivovém oleji. Scedíme a naaranžujeme rajčata a lilek ve vrstvách do pekáčku. Každou vrstvu osolíme, opepříme a posypeme parmesanem. Troubu rozehřejeme na 190 °C a pečeme zhruba 15-20 minut. Ozdobíme petrželkou a můžeme podávat.

RADA: Zkuste také oblíbené cuketové recepty

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený lilek

Zapečený lilek

Lilkové lodičky

Lilkové lodičky

Lilek s hovězím po japonsku

Lilek s hovězím po japonsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka | 24. 8. 2006 22:54

    Jen taková drobnost. Lilek,aby byl měkký, tak mu nestačí 20 min,ale nejméně 30 minut. jinak je to nejlůepší zeleninová po tepelné úpravě,jakou znám mňam mňam

  • Vera Vodrazkova | 22. 12. 2005 13:10

    Pokud si mohu dovolit - mezi jednotlivé vrstvy lilku dejte i vrstvu mozzarelly nakrajené na tenké platky.

  • Airan | 20. 12. 2005 13:13

    Lilek miluji na jakykoli spusob, jeste se nestalo ze bysme si na to nepochutnali:-)) Dekuji za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Zeleninové Předkrmy, chuťovky & svačiny Grilování & BBQ Grilovaná zelenina Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Ze zeleniny Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Grilování Dietní Vegetariáni Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Lilek Parmazán Pepř mletý Rajčata Snitka petržele Sůl

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Olomoucká tvarohová pomazánka

Olomoucká tvarohová pomazánka

Drobenkový tvarohový dort

Drobenkový tvarohový dort

Sladké pirohy

Sladké pirohy

Tvarohový švestkový koláč

Tvarohový švestkový koláč

Boží penne rigate

Boží penne rigate

Kuřecí zapečené s rajčaty a mozzarellou

Kuřecí zapečené s rajčaty a…

Kuře pečené s jemnou nádivkou

Kuře pečené s jemnou nádivkou

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Sněhové dortíky z hrníčků

Sněhové dortíky z hrníčků

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Poslední sledované recepty

37
Domácí hranolky ala McDonald
Domácí hranolky ala…
25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
15
Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek
Jablečný cukrový závin …
13
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta / pesto z…

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Další doporučené recepty:

Zapečený lilek 3
Zapečený lilek 3
Zapečený lilek po italsku - bez tuku
Zapečený lilek po italsku - bez tuku
Zapečený lilek s fetou
Zapečený lilek s fetou
Zapečený lilek s tuňákem
Zapečený lilek s tuňákem
Zapečený losos s chřestem
Zapečený losos s chřestem
Zapečený mangold s bramborem
Zapečený mangold s bramborem
  • Recepty.cz
  • Zapečený lilek s parmezánem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact