• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečený lilek s parmezánem
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený lilek s parmezánem

autor: MishaAtherton
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený lilek s parmezánem
Zapečený lilek s parmezánem
Zapečený lilek s parmezánem
Zapečený lilek s parmezánem
Zapečený lilek s parmezánem
Zapečený lilek s parmezánem
Zapečený lilek s parmezánem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Jednoduchý a přitom chutný zeleninový pokrm potěší nejen vegetariány. Lilek zapečený s rajčaty a parmezánem si můžete dát třeba s pečivem nebo bramborami, dá se ale jíst i samotný třeba jako lehká večeře.

Suroviny

2 porce
    • sůl
    • 500
      g rajčata
    • pepř mletý
    • 1
      ks lilek velký
    • 50
      g parmazán
    • snitka petržele

Postup přípravy receptu

1
Lilek nakrájíme na slabé plátky a rajčata na měsíčky. Parmezán si nastrouháme na struhadle. Plátky lilku osmahneme na olivovém oleji. Scedíme a naaranžujeme rajčata a lilek ve vrstvách do pekáčku. Každou vrstvu osolíme, opepříme a posypeme parmesanem. Troubu rozehřejeme na 190 °C a pečeme zhruba 15-20 minut. Ozdobíme petrželkou a můžeme podávat.

RADA: Zkuste také oblíbené cuketové recepty

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený lilek

Zapečený lilek

Lilkové lodičky

Lilkové lodičky

Lilek s hovězím po japonsku

Lilek s hovězím po japonsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka | 24. 8. 2006 22:54

    Jen taková drobnost. Lilek,aby byl měkký, tak mu nestačí 20 min,ale nejméně 30 minut. jinak je to nejlůepší zeleninová po tepelné úpravě,jakou znám mňam mňam

  • Vera Vodrazkova | 22. 12. 2005 13:10

    Pokud si mohu dovolit - mezi jednotlivé vrstvy lilku dejte i vrstvu mozzarelly nakrajené na tenké platky.

  • Airan | 20. 12. 2005 13:13

    Lilek miluji na jakykoli spusob, jeste se nestalo ze bysme si na to nepochutnali:-)) Dekuji za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Zeleninové Předkrmy, chuťovky & svačiny Grilování & BBQ Grilovaná zelenina Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Ze zeleniny Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Grilování Dietní Vegetariáni Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Lilek Parmazán Pepř mletý Rajčata Snitka petržele Sůl

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu

Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu

Kotlety na houbách

Kotlety na houbách

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Babiččin koláč

Babiččin koláč

Tvarohový dortík

Tvarohový dortík

Čočková polévka ze zbylé čočky na kyselo

Čočková polévka ze zbylé čočky na…

Cuketa se šunkou

Cuketa se šunkou

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Frittata

Frittata

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Poslední sledované recepty

178
Rýžový salát / příloha
Rýžový salát / příloha
112
Kapustové měšce na zelenině
Kapustové měšce na…
61
Kuře na paprice s domácími šalvějovými noky
Kuře na paprice s…
39
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
34
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou
Plněné papriky s…

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Smutek hvězd po smrti Redforda (†89):  Pocta legendě i zlomené srdce

Smutek hvězd po smrti Redforda (†89): Pocta legendě i zlomené srdce

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Zapečený lilek 3
Zapečený lilek 3
Zapečený lilek po italsku - bez tuku
Zapečený lilek po italsku - bez tuku
Zapečený lilek s fetou
Zapečený lilek s fetou
Zapečený lilek s tuňákem
Zapečený lilek s tuňákem
Zapečený losos s chřestem
Zapečený losos s chřestem
Zapečený mangold s bramborem
Zapečený mangold s bramborem
  • Recepty.cz
  • Zapečený lilek s parmezánem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact