• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečený lilek s parmezánem
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený lilek s parmezánem

autor: MishaAtherton
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený lilek s parmezánem
Zapečený lilek s parmezánem
Zapečený lilek s parmezánem
Zapečený lilek s parmezánem
Zapečený lilek s parmezánem
Zapečený lilek s parmezánem
Zapečený lilek s parmezánem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Jednoduchý a přitom chutný zeleninový pokrm potěší nejen vegetariány. Lilek zapečený s rajčaty a parmezánem si můžete dát třeba s pečivem nebo bramborami, dá se ale jíst i samotný třeba jako lehká večeře.

Suroviny

2 porce
    • sůl
    • 500
      g rajčata
    • pepř mletý
    • 1
      ks lilek velký
    • 50
      g parmazán
    • snitka petržele

Postup přípravy receptu

1
Lilek nakrájíme na slabé plátky a rajčata na měsíčky. Parmezán si nastrouháme na struhadle. Plátky lilku osmahneme na olivovém oleji. Scedíme a naaranžujeme rajčata a lilek ve vrstvách do pekáčku. Každou vrstvu osolíme, opepříme a posypeme parmesanem. Troubu rozehřejeme na 190 °C a pečeme zhruba 15-20 minut. Ozdobíme petrželkou a můžeme podávat.

RADA: Zkuste také oblíbené cuketové recepty

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený lilek

Zapečený lilek

Lilkové lodičky

Lilkové lodičky

Lilek s hovězím po japonsku

Lilek s hovězím po japonsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka | 24. 8. 2006 22:54

    Jen taková drobnost. Lilek,aby byl měkký, tak mu nestačí 20 min,ale nejméně 30 minut. jinak je to nejlůepší zeleninová po tepelné úpravě,jakou znám mňam mňam

  • Vera Vodrazkova | 22. 12. 2005 13:10

    Pokud si mohu dovolit - mezi jednotlivé vrstvy lilku dejte i vrstvu mozzarelly nakrajené na tenké platky.

  • Airan | 20. 12. 2005 13:13

    Lilek miluji na jakykoli spusob, jeste se nestalo ze bysme si na to nepochutnali:-)) Dekuji za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Zeleninové Předkrmy, chuťovky & svačiny Grilování & BBQ Grilovaná zelenina Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Ze zeleniny Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Grilování Dietní Vegetariáni Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Lilek Parmazán Pepř mletý Rajčata Snitka petržele Sůl

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové závitky na smetaně

Vepřové závitky na smetaně

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Avokádo zapečené se sýrem

Avokádo zapečené se sýrem

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Blesková roláda s pudinkem

Blesková roláda s pudinkem

Rajský salát - light

Rajský salát - light

Baklava s ořechy

Baklava s ořechy

Báječné ovocné řezy - krémeš

Báječné ovocné řezy - krémeš

Pečené vepřové plátky v debrecínském zelí

Pečené vepřové plátky v debrecínském…

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Poslední sledované recepty

184
Hruškový závin II.
Hruškový závin II.
151
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s…
120
Salát s bramborami a makrelou
Salát s bramborami a…
114
Tousty do školy
Tousty do školy
103
Šťouchané brambory s medvědím česnekem
Šťouchané brambory s…

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Tajemství Karla Gotta (†80) po 45 letech vyzrazeno: Bál se Duchoně (†35)!

Tajemství Karla Gotta (†80) po 45 letech vyzrazeno: Bál se Duchoně (†35)!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Narodili jste se na rozhraní dvou znamení? Tohle vás odlišuje od ostatních!

Narodili jste se na rozhraní dvou znamení? Tohle vás odlišuje od ostatních!

Další doporučené recepty:

Zapečený lilek 3
Zapečený lilek 3
Zapečený lilek po italsku - bez tuku
Zapečený lilek po italsku - bez tuku
Zapečený lilek s fetou
Zapečený lilek s fetou
Zapečený lilek s tuňákem
Zapečený lilek s tuňákem
Zapečený losos s chřestem
Zapečený losos s chřestem
Zapečený mangold s bramborem
Zapečený mangold s bramborem
  • Recepty.cz
  • Zapečený lilek s parmezánem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact