Nakrájíme lilek na plátky cca 1 cm, osolíme, a necháme chvíli, aby vytekla voda. Na pánvi rozpustíme olivový olej, přidáme cibuli, rajčata, papriku, nakonec česnek, koření a fetu. Lilek vložíme do pekáčku, navrch dáme směs a pečeme v troubě cca půl hodiny. 5 min před koncem posypeme sýrem. (Do směsi můžeme přidat i smetanu).
Ahoj labužníci, já při přípravě postupuji naopak, recept mám od Bulhara... dno pekáče vyložím paprikami kůži nahoru, na papriky vrstva lilku, který jsem namočila do citronové vody(aby se zbavil hořkosti), se slupkou nakrájela podélně na cca 1cm plátky, které jsem orestovala na oleji do světle hněda, na lilky rozprostřít přiměřeně prolisovaný česnek, na to vrstva balkánského sýru (pozor, nesolit, sýr je slaný až až) a navrch vrstvu na kolečka nakrájených rajčat, kterou posypu kořením Čubrica, Provensálem nebo jiným, které se dobře snese s rajčaty (bazalka atd.). Vše zapéci v troubě cca 20 minut.... ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
madona
|24. 4. 2012 13:03
ten bude výborný, sbíhají se mi sliny už po přečtení <3 :-* <:-)
jirka.licht
|20. 9. 2007 20:56
Rigani je tuším oregano.
MartinV
|10. 2. 2007 14:29
Poku dnení v supermarketu vedle Balkánu, lze použít i ten. Doporučuji jej nechat přes noc v lednici nakrájený v misce s vodou, vylouhuje se přebytečná sůl, která slouží ke konzervaci. Chuť sýra naopak vystoupí.
Martina
|10. 2. 2007 09:37
prosím o radu, nemohu nikde sehnat Fetu. Díky
Airan
|5. 2. 2007 16:34
Tohle jidlo parti k mym oblibenym. Je to rychle a lehke jidlo.