• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečený lilek s fetou
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený lilek s fetou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený lilek s fetou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks lilek větší
    • 2
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks paprika
    • 2
      ks rajčata
    • olivový olej
    • balkánský sýr nebo feta
    • sýr na posypání
    • sůl
    • cayenský pepř
    • koření řecké (rigani)

Postup přípravy receptu

1
Nakrájíme lilek na plátky cca 1 cm, osolíme, a necháme chvíli, aby vytekla voda. Na pánvi rozpustíme olivový olej, přidáme cibuli, rajčata, papriku, nakonec česnek, koření a fetu. Lilek vložíme do pekáčku, navrch dáme směs a pečeme v troubě cca půl hodiny. 5 min před koncem posypeme sýrem. (Do směsi můžeme přidat i smetanu).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený lilek

Zapečený lilek

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek  (nejen) s rýží

Zapečený lilek (nejen) s rýží

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • b.stana | 24. 1. 2016 15:53

    Luxusní záležitost <3

  • Tina | 21. 9. 2013 11:39

    Ahoj labužníci, já při přípravě postupuji naopak, recept mám od Bulhara... dno pekáče vyložím paprikami kůži nahoru, na papriky vrstva lilku, který jsem namočila do citronové vody(aby se zbavil hořkosti), se slupkou nakrájela podélně na cca 1cm plátky, které jsem orestovala na oleji do světle hněda, na lilky rozprostřít přiměřeně prolisovaný česnek, na to vrstva balkánského sýru (pozor, nesolit, sýr je slaný až až) a navrch vrstvu na kolečka nakrájených rajčat, kterou posypu kořením Čubrica, Provensálem nebo jiným, které se dobře snese s rajčaty (bazalka atd.). Vše zapéci v troubě cca 20 minut.... ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

  • madona | 24. 4. 2012 13:03

    ten bude výborný, sbíhají se mi sliny už po přečtení <3 :-* <:-)

  • jirka.licht | 20. 9. 2007 20:56

    Rigani je tuším oregano.

  • MartinV | 10. 2. 2007 14:29

    Poku dnení v supermarketu vedle Balkánu, lze použít i ten. Doporučuji jej nechat přes noc v lednici nakrájený v misce s vodou, vylouhuje se přebytečná sůl, která slouží ke konzervaci. Chuť sýra naopak vystoupí.

  • Martina | 10. 2. 2007 09:37

    prosím o radu, nemohu nikde sehnat Fetu. Díky

  • Airan | 5. 2. 2007 16:34

    Tohle jidlo parti k mym oblibenym. Je to rychle a lehke jidlo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Zeleninové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Cayenský pepř Česnek Cibule Koření Lilek Olivový olej Paprika Rajčata Sůl Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pekingské maso

Pekingské maso

Sýrové fondue

Sýrové fondue

Bílkový chlebíček

Bílkový chlebíček

Skořicové vafle

Skořicové vafle

Mrkvová bábovka

Mrkvová bábovka

Třešňový koláč

Třešňový koláč

Batáty pečené v troubě

Batáty pečené v troubě

Batáty ve slanině

Batáty ve slanině

Vepřový plátek s listovým špenátem

Vepřový plátek s listovým špenátem

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

79
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné…
72
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
58
Rohlíčky plněné jablíčky
Rohlíčky plněné jablíčky
48
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…
34
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar II.

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Zapečený lilek  (nejen) s rýží
Zapečený lilek (nejen) s rýží
Zapečený lilek 3
Zapečený lilek 3
Zapečený lilek po italsku - bez tuku
Zapečený lilek po italsku - bez tuku
Zapečený lilek s parmezánem
Zapečený lilek s parmezánem
Zapečený lilek s tuňákem
Zapečený lilek s tuňákem
Zapečený losos s chřestem
Zapečený losos s chřestem
  • Recepty.cz
  • Zapečený lilek s fetou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact