• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečený lilek po italsku - bez tuku
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

autor: south.lady
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený lilek po italsku - bez tuku
Zapečený lilek po italsku - bez tuku
Zapečený lilek po italsku - bez tuku
Zapečený lilek po italsku - bez tuku
Zapečený lilek po italsku - bez tuku
Zapečený lilek po italsku - bez tuku
Zapečený lilek po italsku - bez tuku
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      ks lilek
    • 1
      ks nakládaná loupaná rajčata
    • 300
      g kuřecí prsa
    • 1
      snítka bazalka cca 10 lístků
    • 2
      lžíce kečup - sladký
    • 2
      plátek plátkový sýr pod 30 % tuku
    • 40
      g balkánský sýr od oka a podle chuti

Postup přípravy receptu

1
Lilek rozkrojíme na půky a vydlabeme, posypeme solí a necháme "vypotit". Po chvíli kousky lilku propláchneme vodou (aby se zbavily soli) a nakrájíme na kostičky.
2
Mezitím si dáme pokrájené kuřecí prsa na nudličky do parního hrnce a vaříme 20 minut (lze upravit i jiným způsobem). Rajčata z plechovky ohřejeme na pánvi, přidáme nakrájenou čerstvou bazalku, ochutíme kečupem a přidáme nakrájený vydlabaný lilek. Nakonec vložíme kuřecí maso a ochutíme (pokud je potřeba). Vydlabané půlky lilku vyložíme nakrájeným (popř. nastrouhaným) balkánským sýrem a vložíme do něj vrchovatě připravenou směs.
3
Pečící nádobu vylijeme cca 1 cm vodou a vložíme plněné půlky lilku, pečeme 20 minut na 200C - před koncem poklademe na lilek plátek nízkotučného plátkového sýra a necháme cca 5- 8 minut ještě dopéct.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí hranolky bez tuku

Domácí hranolky bez tuku

Jablkové rychlořezy bez tuku

Jablkové rychlořezy bez tuku

Jednoduchý velikonoční beránek téměř bez tuku

Jednoduchý velikonoční beránek téměř…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • maty | 31. 5. 2013 09:21

    Vypocovaci cast bych nevynechaval. Je to celkem dulezite, aby pak lilek nebyl "gumovy". Pokud Vam prisel recept presoleny, vynechal bych spis balkansky syr, jelikoz ten sam o sobe je slany az dost (popr. ho dal do receptu minimum). Osobne delam zapecene lilky bez balkanskeho syra (vzdy je vsak nechavam vypotit) a nikdy mi neprisli presolene. At se dari, nejen v kuchyni :)

  • rala | 5. 5. 2013 20:01

    Jídlo jsem dělal podle návodu a přišlo mi přesolené (i když jsem kromě "vypocení" lilku vůbec nesolil). Příště zkusím bez té vypocovací části.

  • ILONA | 15. 8. 2012 15:29

    A proč přidávat kečup? Vždyť to jsou shnilá rajčata :-(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Zelenina
Maso Pokrmy Zdravě i chutně Z mléka / sýra Ze zeleniny Drůbeží Červen Červenec Srpen Září Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Bazalka Kečup - sladký Kuřecí prsa Lilek Nakládaná loupaná rajčata Plátkový sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Štafetky

Štafetky

Kávové slzičky

Kávové slzičky

Sněhové rohlíčky s krémem

Sněhové rohlíčky s krémem

Tvarohové knedlíky s ovocem mé tchýně

Tvarohové knedlíky s ovocem mé tchýně

Můj vlastní kuskus

Můj vlastní kuskus

Cibulačka s celerem

Cibulačka s celerem

Fazolová gulášovka s uzeným masem

Fazolová gulášovka s uzeným masem

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Masová minutka s řapíkatým celerem

Masová minutka s řapíkatým celerem

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

19
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
15
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
13
Salát z rýžových nudlí s kuřetem a avokádem
Salát z rýžových nudlí s…
12
Masové koule v dýňovém pyré
Masové koule v dýňovém…
11
Tagliatelle se šunkou a sýrem
Tagliatelle se šunkou a…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 17. 10. 2025: Kdo se bude muset vypořádat s překážkami a kdo zažije romantiku?

Denní horoskop na pátek 17. 10. 2025: Kdo se bude muset vypořádat s překážkami a kdo zažije romantiku?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Zapečený lilek
Zapečený lilek
Zapečený lilek  (nejen) s rýží
Zapečený lilek (nejen) s rýží
Zapečený lilek 3
Zapečený lilek 3
Zapečený lilek s fetou
Zapečený lilek s fetou
Zapečený lilek s parmezánem
Zapečený lilek s parmezánem
Zapečený lilek s tuňákem
Zapečený lilek s tuňákem
  • Recepty.cz
  • Zapečený lilek po italsku - bez tuku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact