• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečený lilek 3
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený lilek 3

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený lilek 3
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 2
      ks lilek vetsi
    • 5
      ks rajčata
    • 100
      g bílé pečivo cca, nesmi byt tvrde
    • petrželová nať svazek
    • bazalka cerstva, svazek
    • 2
      stroužek česnek
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Lilek nakrájime na cca půl centimetrove plátky, nasolíme a necháme vypotit. Pečivo rozmixujeme. Petrželku, bazalku a česnek nakrájíme na drobno a smícháme s rozmixovaným pečivem. Rajčata nakrájíme na tenké plátky.
2
Vypocený lilek osušíme a skládáme na plech (uvedené množství je na 2 plechy) s pečícím papírem vždy kolecko lilku a na něj kolečko rajčete, tvoříme řady (kolečka se trochu překrývají). Vse osolíme, opepříme, posypeme směsi pečiva a bylinek, pokapeme olivovým olejem a upečeme v předehřáté troubě na 180-200°C po dobu cca 40 minut. Podáváme jako předkrm nebo přílohu, vlažné i studené.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený lilek

Zapečený lilek

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Líba | 6. 8. 2014 20:03

    Výborný!!! Mňam!

  • Marie | 7. 10. 2013 19:50

    Super, je to lehké a dobré :-)

  • Natalie | 1. 7. 2013 15:38

    Fantasticke, vrele doporucuji zkusit. <3

  • jarmila | 15. 12. 2012 16:12

    my děláme lilek s kozím sýrem a aglickou slaninou-vše zapečemé s česnekem a rozpečenou bagetkous bylinkovým máslen.....

  • ivculastoki | 17. 7. 2012 11:09

    Vynikající,recept zaslouží jen velikááánskou 1 <3

  • Jana | 26. 2. 2012 10:50

    jednoduchá věc a fonomenální chuť :-*

  • Tereza T
    Tereza T | 8. 9. 2011 11:25

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva | 7. 9. 2011 14:54

    Prosim o prirazeni receptu do italske kuchyne, diky.

  • pippiva
    pippiva | 13. 5. 2011 15:11

    Jirko, ty se nezapres... 8-) :-D Dik za tip :-*

  • recepty73
    recepty73 | 13. 5. 2011 15:02

    ...i do směsi přidávám ještě rajčata(sušená), je to výborné i studené :-))

  • pippiva
    pippiva | 26. 4. 2011 20:50

    Prave, ze se strouhankou to neni ono, ty rohliky umlete zustanou po upeceni takove nadychane ;-)

  • Klára K. | 26. 4. 2011 19:33

    To sa potom môže použiť hneď strúhanka a je to bez roboty

  • pippiva
    pippiva | 26. 4. 2011 19:03

    Ono prave to pecivo promichane s bylinkami je vyborne na tomto receptu ;-) . Tedy alespon pro nasi rodinku. Recept na lilek se syrem, jak jej popisujete, na strankach je.

  • Ivana Přikrylová | 26. 4. 2011 18:51

    Dělám lilek podobně, jen vynechávám pečivo. Dávám lilek, na něj kolečko rajčete posypu kořením na grilovanou zeleninu (od Vitany nebo Kotanyi) a nahoru dám strouhaný sýr a zapeču.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Zdravě i chutně Přílohy Zelenina Zeleninové Oběd Večeře Pečení Velikonoce Posvícení Oslava Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílé pečivo Česnek Lilek Olivový olej Petrželová nať Rajčata
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový koláč s ovocem III.

Tvarohový koláč s ovocem III.

Dresing hami mňami

Dresing hami mňami

Kapustové karbanátky II

Kapustové karbanátky II

"Čína" se sojovým masem a kedlubnou

"Čína" se sojovým masem a kedlubnou

Panna cotta s malinovou omáčkou

Panna cotta s malinovou omáčkou

Pudinkové lívanečky (DUKAN)

Pudinkové lívanečky (DUKAN)

Dědkova tlačenka z bůčku a vajec

Dědkova tlačenka z bůčku a vajec

Tradiční jablečný koláč

Tradiční jablečný koláč

Okurkové smoothie

Okurkové smoothie

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

142
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
102
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou
76
Bábovka ve skle
Bábovka ve skle
62
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
56
Krůtí špízy yakitori
Krůtí špízy yakitori

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Deník Aha! 1.11.2025

Deník Aha! 1.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Další doporučené recepty:

Zapečený květák s rýží, gorgonzolou a parmezánem
Zapečený květák s rýží, gorgonzolou a…
Zapečený lilek
Zapečený lilek
Zapečený lilek  (nejen) s rýží
Zapečený lilek (nejen) s rýží
Zapečený lilek po italsku - bez tuku
Zapečený lilek po italsku - bez tuku
Zapečený lilek s fetou
Zapečený lilek s fetou
Zapečený lilek s parmezánem
Zapečený lilek s parmezánem
  • Recepty.cz
  • Zapečený lilek 3
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact