• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Zapečený lilek 3
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený lilek 3

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený lilek 3
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 2
      ks lilek vetsi
    • 5
      ks rajčata
    • 100
      g bílé pečivo cca, nesmi byt tvrde
    • petrželová nať svazek
    • bazalka cerstva, svazek
    • 2
      stroužek česnek
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Lilek nakrájime na cca půl centimetrove plátky, nasolíme a necháme vypotit. Pečivo rozmixujeme. Petrželku, bazalku a česnek nakrájíme na drobno a smícháme s rozmixovaným pečivem. Rajčata nakrájíme na tenké plátky.
2
Vypocený lilek osušíme a skládáme na plech (uvedené množství je na 2 plechy) s pečícím papírem vždy kolecko lilku a na něj kolečko rajčete, tvoříme řady (kolečka se trochu překrývají). Vse osolíme, opepříme, posypeme směsi pečiva a bylinek, pokapeme olivovým olejem a upečeme v předehřáté troubě na 180-200°C po dobu cca 40 minut. Podáváme jako předkrm nebo přílohu, vlažné i studené.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený lilek

Zapečený lilek

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Líba | 6. 8. 2014 20:03

    Výborný!!! Mňam!

  • Marie | 7. 10. 2013 19:50

    Super, je to lehké a dobré :-)

  • Natalie | 1. 7. 2013 15:38

    Fantasticke, vrele doporucuji zkusit. <3

  • jarmila | 15. 12. 2012 16:12

    my děláme lilek s kozím sýrem a aglickou slaninou-vše zapečemé s česnekem a rozpečenou bagetkous bylinkovým máslen.....

  • ivculastoki | 17. 7. 2012 11:09

    Vynikající,recept zaslouží jen velikááánskou 1 <3

  • Jana | 26. 2. 2012 10:50

    jednoduchá věc a fonomenální chuť :-*

  • Tereza T
    Tereza T | 8. 9. 2011 11:25

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva | 7. 9. 2011 14:54

    Prosim o prirazeni receptu do italske kuchyne, diky.

  • pippiva
    pippiva | 13. 5. 2011 15:11

    Jirko, ty se nezapres... 8-) :-D Dik za tip :-*

  • recepty73
    recepty73 | 13. 5. 2011 15:02

    ...i do směsi přidávám ještě rajčata(sušená), je to výborné i studené :-))

  • pippiva
    pippiva | 26. 4. 2011 20:50

    Prave, ze se strouhankou to neni ono, ty rohliky umlete zustanou po upeceni takove nadychane ;-)

  • Klára K. | 26. 4. 2011 19:33

    To sa potom môže použiť hneď strúhanka a je to bez roboty

  • pippiva
    pippiva | 26. 4. 2011 19:03

    Ono prave to pecivo promichane s bylinkami je vyborne na tomto receptu ;-) . Tedy alespon pro nasi rodinku. Recept na lilek se syrem, jak jej popisujete, na strankach je.

  • Ivana Přikrylová | 26. 4. 2011 18:51

    Dělám lilek podobně, jen vynechávám pečivo. Dávám lilek, na něj kolečko rajčete posypu kořením na grilovanou zeleninu (od Vitany nebo Kotanyi) a nahoru dám strouhaný sýr a zapeču.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Zdravě i chutně Přílohy Zelenina Zeleninové Oběd Večeře Pečení Velikonoce Posvícení Oslava Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílé pečivo Česnek Lilek Olivový olej Petrželová nať Rajčata
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový závin

Tvarohový závin

Kávěnky

Kávěnky

Houbové karbanátky s mletým masem

Houbové karbanátky s mletým masem

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Kokosovo-tvarohový sen

Kokosovo-tvarohový sen

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Panna Cotta s pomeranči

Panna Cotta s pomeranči

Patizonová (kedlubnová) minutka

Patizonová (kedlubnová) minutka

Čokoládová pěna s jahodami

Čokoládová pěna s jahodami

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

55
Virgin mojito
Virgin mojito
49
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
35
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
31
Gratinované brambory
Gratinované brambory
27
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Zapečený květák s rýží, gorgonzolou a parmezánem
Zapečený květák s rýží, gorgonzolou a…
Zapečený lilek
Zapečený lilek
Zapečený lilek  (nejen) s rýží
Zapečený lilek (nejen) s rýží
Zapečený lilek po italsku - bez tuku
Zapečený lilek po italsku - bez tuku
Zapečený lilek s fetou
Zapečený lilek s fetou
Zapečený lilek s parmezánem
Zapečený lilek s parmezánem
  • Recepty.cz
  • Zapečený lilek 3
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact