• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečený lilek 3
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený lilek 3

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený lilek 3
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 2
      ks lilek vetsi
    • 5
      ks rajčata
    • 100
      g bílé pečivo cca, nesmi byt tvrde
    • petrželová nať svazek
    • bazalka cerstva, svazek
    • 2
      stroužek česnek
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Lilek nakrájime na cca půl centimetrove plátky, nasolíme a necháme vypotit. Pečivo rozmixujeme. Petrželku, bazalku a česnek nakrájíme na drobno a smícháme s rozmixovaným pečivem. Rajčata nakrájíme na tenké plátky.
2
Vypocený lilek osušíme a skládáme na plech (uvedené množství je na 2 plechy) s pečícím papírem vždy kolecko lilku a na něj kolečko rajčete, tvoříme řady (kolečka se trochu překrývají). Vse osolíme, opepříme, posypeme směsi pečiva a bylinek, pokapeme olivovým olejem a upečeme v předehřáté troubě na 180-200°C po dobu cca 40 minut. Podáváme jako předkrm nebo přílohu, vlažné i studené.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený lilek

Zapečený lilek

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Líba | 6. 8. 2014 20:03

    Výborný!!! Mňam!

  • Marie | 7. 10. 2013 19:50

    Super, je to lehké a dobré :-)

  • Natalie | 1. 7. 2013 15:38

    Fantasticke, vrele doporucuji zkusit. <3

  • jarmila | 15. 12. 2012 16:12

    my děláme lilek s kozím sýrem a aglickou slaninou-vše zapečemé s česnekem a rozpečenou bagetkous bylinkovým máslen.....

  • ivculastoki | 17. 7. 2012 11:09

    Vynikající,recept zaslouží jen velikááánskou 1 <3

  • Jana | 26. 2. 2012 10:50

    jednoduchá věc a fonomenální chuť :-*

  • Tereza T
    Tereza T | 8. 9. 2011 11:25

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva | 7. 9. 2011 14:54

    Prosim o prirazeni receptu do italske kuchyne, diky.

  • pippiva
    pippiva | 13. 5. 2011 15:11

    Jirko, ty se nezapres... 8-) :-D Dik za tip :-*

  • recepty73
    recepty73 | 13. 5. 2011 15:02

    ...i do směsi přidávám ještě rajčata(sušená), je to výborné i studené :-))

  • pippiva
    pippiva | 26. 4. 2011 20:50

    Prave, ze se strouhankou to neni ono, ty rohliky umlete zustanou po upeceni takove nadychane ;-)

  • Klára K. | 26. 4. 2011 19:33

    To sa potom môže použiť hneď strúhanka a je to bez roboty

  • pippiva
    pippiva | 26. 4. 2011 19:03

    Ono prave to pecivo promichane s bylinkami je vyborne na tomto receptu ;-) . Tedy alespon pro nasi rodinku. Recept na lilek se syrem, jak jej popisujete, na strankach je.

  • Ivana Přikrylová | 26. 4. 2011 18:51

    Dělám lilek podobně, jen vynechávám pečivo. Dávám lilek, na něj kolečko rajčete posypu kořením na grilovanou zeleninu (od Vitany nebo Kotanyi) a nahoru dám strouhaný sýr a zapeču.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Zdravě i chutně Přílohy Zelenina Zeleninové Oběd Večeře Pečení Velikonoce Posvícení Oslava Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílé pečivo Česnek Lilek Olivový olej Petrželová nať Rajčata
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nepečený tvarohový dort  s ovocem II.

Nepečený tvarohový dort s ovocem II.

Tiramisu s banánem

Tiramisu s banánem

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Kakaové řezy s jablky

Kakaové řezy s jablky

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Italský rýžový salát

Italský rýžový salát

Dietní karbanátky

Dietní karbanátky

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Ředkvičková pomazánka s tvarohem a tatarkou

Ředkvičková pomazánka s tvarohem a…

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

42
Višňový džem (marmeláda)
Višňový džem (marmeláda)
38
Mrkvová bábovka
Mrkvová bábovka
38
Dýňová tortila
Dýňová tortila
34
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Vignerová o boji s alkoholem: Jedna sklenička mi nikdy nestačila!

Vignerová o boji s alkoholem: Jedna sklenička mi nikdy nestačila!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Zapečený květák s rýží, gorgonzolou a parmezánem
Zapečený květák s rýží, gorgonzolou a…
Zapečený lilek
Zapečený lilek
Zapečený lilek  (nejen) s rýží
Zapečený lilek (nejen) s rýží
Zapečený lilek po italsku - bez tuku
Zapečený lilek po italsku - bez tuku
Zapečený lilek s fetou
Zapečený lilek s fetou
Zapečený lilek s parmezánem
Zapečený lilek s parmezánem
  • Recepty.cz
  • Zapečený lilek 3
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact