• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zapečený lilek
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený lilek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 53
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený lilek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks lilek
    • rajčata
    • parmazán nebo niva
    • koření na pizzu nebo provensálské koření
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Lilek nakrájíme na kolečka asi 1 cm silná, naskládáme vedle sebe na lehce pomaštěný pekáč, na každé kolečko položíme kolečko rajčete, osolíme, okořeníme směsí na pizzu nebo provensálským kořením, posypeme strouhaným sýrem. Nejlepší je parmazán, velice pikantní je niva.
2
Dáme zapéci asi na 10 minut.
3
Podáváme s bílým pečivem jako předkrm nebo rychlé pohoštění.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek  (nejen) s rýží

Zapečený lilek (nejen) s rýží

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Líba | 6. 8. 2014 20:02

    Lilek recept 3 výborná záležitost!!!!

  • idiot | 12. 3. 2013 16:07

    tenhle recept miluju <:-) <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 :-) ;-) :-) :-) :-) ;-) ;-) :-P

  • FuFajz | 24. 4. 2012 13:00

    Osobně ještě kolečka lilku potírám olejem smíchaným s citr.šťávou... dokonalost sama s opečeným pečivem... :-D

  • Blanka | 26. 11. 2011 19:46

    přidala jsem vepřovou šunku a bylo to vynikající :-)

  • Tereza T
    Tereza T | 16. 9. 2011 13:09

    Skvělé!

  • zuzazbrtve | 5. 2. 2011 12:50

    Můj oblíbený recept. Lilek je nutné nasolit, při pečení ze začátku přikrývám alobalem, a sýr používám většinou nivu - jednou došla, tak jsem nahradila zbytkem balkánu a taky to šlo. Pro zarputilé masožravce lze mezi rajčátko a sýr dát opečené okořeněné kuřátko ;)

  • Eva Kaňová | 21. 2. 2010 09:57

    Výborné!!! :-D

  • Anonym | 3. 4. 2008 18:45

    hm,to musím vyzkoušet:o)

  • Alžběta | 8. 11. 2006 15:23

    tak musim uznat, ze pokud se lilek nenasoli, stoji za vyliz.. protoze jsem ho delala poprvy, tak jsem schvalne jeden pekac udelala z nasoleny a druhy - mensi nenasoleny. a je to obrovsky rozdil. ale jinak tento recept nema chybu. mam rada zdrava jidla. a pokud je nekdo liny jako ja a nechce se mu strouhat syr, nevadi, staci ho natrhat - nalamat.. :-)

  • Baluc | 15. 7. 2006 16:42

    zapečený lilek aneb upocený lolek nám v celku zachutnal...

  • Petra | 19. 5. 2006 14:07

    Já to dělám bez rajčat, kolečka lilku potřu olivovým olejem smíchaným s rozetřeným česnekem a kořením, na to nivu. Jíme to s opečeným toastovým chlebem.

  • D K | 13. 4. 2006 11:01

    Je to vynikající. Dělám to na talíři CRISP v mikrovlnce. Poprvé jsem to udělala přesně podle receptu. Teď to ale dělám bez rajčat, protože mi chutnají víc syrová , než tepelně upravená.

  • anonym | 12. 4. 2006 17:30

    Výborné, musím pochválit! Není také špatné na rajče dát ještě plátek salámu či slaniny. A ke strouhanému sýru přidat na jemno nakrájenou cibuli.Každopádně díky za super recept!

  • Peta Z mistr kucharka | 28. 11. 2005 22:46

    Hele , dneska jsem to mel. Bylo to uplne super. musite to nejdrive ohrat v mikrovlnce. Popripade, do mikrovlnky pridejte domaci zvyre, napriklad kralik, kocka nebo morce. Je potreba potreba poradne promastit predtim, a pak pockat az to bude stredne provarene, poznate podle toho ze bude sklo od mikrovlnky nacervenale, dobrou chut. At zije lilek

  • Monika A. | 7. 11. 2005 15:52

    Dnes jsem udělala, byla to výborná rychlá chuťovka. Použila jsem nivu. Měla jsem jen 1 lilek, takže to byla s opečeným rohlíkem taková svačinka, ale klidně doporučuji např. s bramborem i jako hlavní jídlo. Posílám také foto, možná se sejde.

  • Rudolf | 16. 5. 2005 17:24

    Ja zpravidla davam lilek "vypotit". Tj. nakrajena kolecka dam na uterku a posolim, chvilku necham a on se vypoti do te uterky...

  • Pavla Kantnerová | 21. 4. 2005 16:07

    Lilek připravuji poměrně často a skutečně je vždy lepší ho nasolit, po chvíli (až z něj vyteče šťáva) propláchnout pod tekoucí vodou a osušit. Pro jistotu do něj i kousnu, abych se předsvědčila, že je skutečně všechna jeho hořkost pryč :)

  • Kamila | 29. 9. 2004 10:48

    Lilek nijak neupravuji. Bohužel při jeho nákupu nikdy nevíte, jaký bude, jestli není moc zralý, to je pak opravdu nahořklý a má tvrdá semínka. Zkuste menší kus. Před úpravou je možné kolečka lilku lehce povařit asi minutu v osolené vodě.

  • Anonym | 27. 9. 2004 12:25

    Aby lilek nebyl horky, tak ho pred kazdou pripravou nakrajim na kolecka poskladam na plech, ktery z jedne strany necim podlozim, aby byl ze sikma, silne lilek posolim a tak z neho vytece stava.

  • Anja | 22. 9. 2004 11:35

    Nevím, jestli by jste neměla ještě uvést nějakou předpřípravu lilku. Udělala jsem to přesně tak a pokrm byl natolik hořký, že se nedal konzumovat. Je třeba odstranit slupku z lilku, nebo vybrat semínka jako špendlíkové hlavičky? V tom případě je lepší cuketa, jinak je pracnost tohoto jednoduchého pokrmu nepřiměřená.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Koření na pizzu Lilek Olej Parmazán Rajčata
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Řecký gyros

Řecký gyros

Guacamole

Guacamole

Smažené sýrové placičky

Smažené sýrové placičky

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a s brokolicí

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a…

Švestková žemlovka

Švestková žemlovka

Bramborové buchty - kynuté

Bramborové buchty - kynuté

Banánové Margot řezy

Banánové Margot řezy

Pečené smetanové řízky

Pečené smetanové řízky

Ořechový biskupský chlebíček

Ořechový biskupský chlebíček

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

97
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
45
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
32
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…
31
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…
29
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Survivor opustil další hráč: Vyletěl adept na vítězství!

Survivor opustil další hráč: Vyletěl adept na vítězství!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Zapečený květák III.
Zapečený květák III.
Zapečený květák pro chlapy
Zapečený květák pro chlapy
Zapečený květák s rýží, gorgonzolou a parmezánem
Zapečený květák s rýží, gorgonzolou a…
Zapečený lilek  (nejen) s rýží
Zapečený lilek (nejen) s rýží
Zapečený lilek 3
Zapečený lilek 3
Zapečený lilek po italsku - bez tuku
Zapečený lilek po italsku - bez tuku
  • Recepty.cz
  • Zapečený lilek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact