• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zapečený lilek
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený lilek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 54
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený lilek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks lilek
    • rajčata
    • parmazán nebo niva
    • koření na pizzu nebo provensálské koření
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Lilek nakrájíme na kolečka asi 1 cm silná, naskládáme vedle sebe na lehce pomaštěný pekáč, na každé kolečko položíme kolečko rajčete, osolíme, okořeníme směsí na pizzu nebo provensálským kořením, posypeme strouhaným sýrem. Nejlepší je parmazán, velice pikantní je niva.
2
Dáme zapéci asi na 10 minut.
3
Podáváme s bílým pečivem jako předkrm nebo rychlé pohoštění.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek  (nejen) s rýží

Zapečený lilek (nejen) s rýží

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Líba | 6. 8. 2014 20:02

    Lilek recept 3 výborná záležitost!!!!

  • idiot | 12. 3. 2013 16:07

    tenhle recept miluju <:-) <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 :-) ;-) :-) :-) :-) ;-) ;-) :-P

  • FuFajz | 24. 4. 2012 13:00

    Osobně ještě kolečka lilku potírám olejem smíchaným s citr.šťávou... dokonalost sama s opečeným pečivem... :-D

  • Blanka | 26. 11. 2011 19:46

    přidala jsem vepřovou šunku a bylo to vynikající :-)

  • Tereza T
    Tereza T | 16. 9. 2011 13:09

    Skvělé!

  • zuzazbrtve | 5. 2. 2011 12:50

    Můj oblíbený recept. Lilek je nutné nasolit, při pečení ze začátku přikrývám alobalem, a sýr používám většinou nivu - jednou došla, tak jsem nahradila zbytkem balkánu a taky to šlo. Pro zarputilé masožravce lze mezi rajčátko a sýr dát opečené okořeněné kuřátko ;)

  • Eva Kaňová | 21. 2. 2010 09:57

    Výborné!!! :-D

  • Anonym | 3. 4. 2008 18:45

    hm,to musím vyzkoušet:o)

  • Alžběta | 8. 11. 2006 15:23

    tak musim uznat, ze pokud se lilek nenasoli, stoji za vyliz.. protoze jsem ho delala poprvy, tak jsem schvalne jeden pekac udelala z nasoleny a druhy - mensi nenasoleny. a je to obrovsky rozdil. ale jinak tento recept nema chybu. mam rada zdrava jidla. a pokud je nekdo liny jako ja a nechce se mu strouhat syr, nevadi, staci ho natrhat - nalamat.. :-)

  • Baluc | 15. 7. 2006 16:42

    zapečený lilek aneb upocený lolek nám v celku zachutnal...

  • Petra | 19. 5. 2006 14:07

    Já to dělám bez rajčat, kolečka lilku potřu olivovým olejem smíchaným s rozetřeným česnekem a kořením, na to nivu. Jíme to s opečeným toastovým chlebem.

  • D K | 13. 4. 2006 11:01

    Je to vynikající. Dělám to na talíři CRISP v mikrovlnce. Poprvé jsem to udělala přesně podle receptu. Teď to ale dělám bez rajčat, protože mi chutnají víc syrová , než tepelně upravená.

  • anonym | 12. 4. 2006 17:30

    Výborné, musím pochválit! Není také špatné na rajče dát ještě plátek salámu či slaniny. A ke strouhanému sýru přidat na jemno nakrájenou cibuli.Každopádně díky za super recept!

  • Peta Z mistr kucharka | 28. 11. 2005 22:46

    Hele , dneska jsem to mel. Bylo to uplne super. musite to nejdrive ohrat v mikrovlnce. Popripade, do mikrovlnky pridejte domaci zvyre, napriklad kralik, kocka nebo morce. Je potreba potreba poradne promastit predtim, a pak pockat az to bude stredne provarene, poznate podle toho ze bude sklo od mikrovlnky nacervenale, dobrou chut. At zije lilek

  • Monika A. | 7. 11. 2005 15:52

    Dnes jsem udělala, byla to výborná rychlá chuťovka. Použila jsem nivu. Měla jsem jen 1 lilek, takže to byla s opečeným rohlíkem taková svačinka, ale klidně doporučuji např. s bramborem i jako hlavní jídlo. Posílám také foto, možná se sejde.

  • Rudolf | 16. 5. 2005 17:24

    Ja zpravidla davam lilek "vypotit". Tj. nakrajena kolecka dam na uterku a posolim, chvilku necham a on se vypoti do te uterky...

  • Pavla Kantnerová | 21. 4. 2005 16:07

    Lilek připravuji poměrně často a skutečně je vždy lepší ho nasolit, po chvíli (až z něj vyteče šťáva) propláchnout pod tekoucí vodou a osušit. Pro jistotu do něj i kousnu, abych se předsvědčila, že je skutečně všechna jeho hořkost pryč :)

  • Kamila | 29. 9. 2004 10:48

    Lilek nijak neupravuji. Bohužel při jeho nákupu nikdy nevíte, jaký bude, jestli není moc zralý, to je pak opravdu nahořklý a má tvrdá semínka. Zkuste menší kus. Před úpravou je možné kolečka lilku lehce povařit asi minutu v osolené vodě.

  • Anonym | 27. 9. 2004 12:25

    Aby lilek nebyl horky, tak ho pred kazdou pripravou nakrajim na kolecka poskladam na plech, ktery z jedne strany necim podlozim, aby byl ze sikma, silne lilek posolim a tak z neho vytece stava.

  • Anja | 22. 9. 2004 11:35

    Nevím, jestli by jste neměla ještě uvést nějakou předpřípravu lilku. Udělala jsem to přesně tak a pokrm byl natolik hořký, že se nedal konzumovat. Je třeba odstranit slupku z lilku, nebo vybrat semínka jako špendlíkové hlavičky? V tom případě je lepší cuketa, jinak je pracnost tohoto jednoduchého pokrmu nepřiměřená.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Koření na pizzu Lilek Olej Parmazán Rajčata
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový koláč s citronem

Tvarohový koláč s citronem

Crepes suzette - palačinky po francouzsku

Crepes suzette - palačinky po…

Jablkový mřížkový koláč

Jablkový mřížkový koláč

Ďábelská směs na topinky

Ďábelská směs na topinky

Vávrovo pečené kuře s bramborami

Vávrovo pečené kuře s bramborami

Těstoviny s brokolicí raz dva

Těstoviny s brokolicí raz dva

Papriky s rajčaty - sterilované

Papriky s rajčaty - sterilované

Sváteční řezy s tvarohem a jablky

Sváteční řezy s tvarohem a jablky

Mrkvový dort Pedro

Mrkvový dort Pedro

Doporučujeme

20 minut
Letní těstoviny

Letní těstoviny

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

119
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
83
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
68
Červený rybíz ala brusinky
Červený rybíz ala…
33
Máslové řízky
Máslové řízky
32
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako umělecká díla. Australanka s nimi sklízí úspěch po celém světě
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako…
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě, které léto nabízí
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě,…
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
AHA.cz Drama na koncertě Marka Ztraceného: Masáž srdce na pódiu

Drama na koncertě Marka Ztraceného: Masáž srdce na pódiu

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Velký horoskop na červenec: Kdo zažije značné životní turbulence a koho čeká dusno ve vztahu?

Velký horoskop na červenec: Kdo zažije značné životní turbulence a koho čeká dusno ve vztahu?

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz Beyoncé se v Houstonu ocitla v ohrožení života: „Zastavte!“ křičela strachy

Beyoncé se v Houstonu ocitla v ohrožení života: „Zastavte!“ křičela strachy

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Denní horoskop na pondělí 30. 6. 2025: Kdo se pohádá s partnerem a kdo bude řešit finance?

Denní horoskop na pondělí 30. 6. 2025: Kdo se pohádá s partnerem a kdo bude řešit finance?

Další doporučené recepty:

Zapečený květák III.
Zapečený květák III.
Zapečený květák pro chlapy
Zapečený květák pro chlapy
Zapečený květák s rýží, gorgonzolou a parmezánem
Zapečený květák s rýží, gorgonzolou a…
Zapečený lilek  (nejen) s rýží
Zapečený lilek (nejen) s rýží
Zapečený lilek 3
Zapečený lilek 3
Zapečený lilek po italsku - bez tuku
Zapečený lilek po italsku - bez tuku
  • Recepty.cz
  • Zapečený lilek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact