• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Zapečený lilek
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený lilek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 53
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený lilek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks lilek
    • rajčata
    • parmazán nebo niva
    • koření na pizzu nebo provensálské koření
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Lilek nakrájíme na kolečka asi 1 cm silná, naskládáme vedle sebe na lehce pomaštěný pekáč, na každé kolečko položíme kolečko rajčete, osolíme, okořeníme směsí na pizzu nebo provensálským kořením, posypeme strouhaným sýrem. Nejlepší je parmazán, velice pikantní je niva.
2
Dáme zapéci asi na 10 minut.
3
Podáváme s bílým pečivem jako předkrm nebo rychlé pohoštění.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek  (nejen) s rýží

Zapečený lilek (nejen) s rýží

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Líba | 6. 8. 2014 20:02

    Lilek recept 3 výborná záležitost!!!!

  • idiot | 12. 3. 2013 16:07

    tenhle recept miluju <:-) <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 :-) ;-) :-) :-) :-) ;-) ;-) :-P

  • FuFajz | 24. 4. 2012 13:00

    Osobně ještě kolečka lilku potírám olejem smíchaným s citr.šťávou... dokonalost sama s opečeným pečivem... :-D

  • Blanka | 26. 11. 2011 19:46

    přidala jsem vepřovou šunku a bylo to vynikající :-)

  • Tereza T
    Tereza T | 16. 9. 2011 13:09

    Skvělé!

  • zuzazbrtve | 5. 2. 2011 12:50

    Můj oblíbený recept. Lilek je nutné nasolit, při pečení ze začátku přikrývám alobalem, a sýr používám většinou nivu - jednou došla, tak jsem nahradila zbytkem balkánu a taky to šlo. Pro zarputilé masožravce lze mezi rajčátko a sýr dát opečené okořeněné kuřátko ;)

  • Eva Kaňová | 21. 2. 2010 09:57

    Výborné!!! :-D

  • Anonym | 3. 4. 2008 18:45

    hm,to musím vyzkoušet:o)

  • Alžběta | 8. 11. 2006 15:23

    tak musim uznat, ze pokud se lilek nenasoli, stoji za vyliz.. protoze jsem ho delala poprvy, tak jsem schvalne jeden pekac udelala z nasoleny a druhy - mensi nenasoleny. a je to obrovsky rozdil. ale jinak tento recept nema chybu. mam rada zdrava jidla. a pokud je nekdo liny jako ja a nechce se mu strouhat syr, nevadi, staci ho natrhat - nalamat.. :-)

  • Baluc | 15. 7. 2006 16:42

    zapečený lilek aneb upocený lolek nám v celku zachutnal...

  • Petra | 19. 5. 2006 14:07

    Já to dělám bez rajčat, kolečka lilku potřu olivovým olejem smíchaným s rozetřeným česnekem a kořením, na to nivu. Jíme to s opečeným toastovým chlebem.

  • D K | 13. 4. 2006 11:01

    Je to vynikající. Dělám to na talíři CRISP v mikrovlnce. Poprvé jsem to udělala přesně podle receptu. Teď to ale dělám bez rajčat, protože mi chutnají víc syrová , než tepelně upravená.

  • anonym | 12. 4. 2006 17:30

    Výborné, musím pochválit! Není také špatné na rajče dát ještě plátek salámu či slaniny. A ke strouhanému sýru přidat na jemno nakrájenou cibuli.Každopádně díky za super recept!

  • Peta Z mistr kucharka | 28. 11. 2005 22:46

    Hele , dneska jsem to mel. Bylo to uplne super. musite to nejdrive ohrat v mikrovlnce. Popripade, do mikrovlnky pridejte domaci zvyre, napriklad kralik, kocka nebo morce. Je potreba potreba poradne promastit predtim, a pak pockat az to bude stredne provarene, poznate podle toho ze bude sklo od mikrovlnky nacervenale, dobrou chut. At zije lilek

  • Monika A. | 7. 11. 2005 15:52

    Dnes jsem udělala, byla to výborná rychlá chuťovka. Použila jsem nivu. Měla jsem jen 1 lilek, takže to byla s opečeným rohlíkem taková svačinka, ale klidně doporučuji např. s bramborem i jako hlavní jídlo. Posílám také foto, možná se sejde.

  • Rudolf | 16. 5. 2005 17:24

    Ja zpravidla davam lilek "vypotit". Tj. nakrajena kolecka dam na uterku a posolim, chvilku necham a on se vypoti do te uterky...

  • Pavla Kantnerová | 21. 4. 2005 16:07

    Lilek připravuji poměrně často a skutečně je vždy lepší ho nasolit, po chvíli (až z něj vyteče šťáva) propláchnout pod tekoucí vodou a osušit. Pro jistotu do něj i kousnu, abych se předsvědčila, že je skutečně všechna jeho hořkost pryč :)

  • Kamila | 29. 9. 2004 10:48

    Lilek nijak neupravuji. Bohužel při jeho nákupu nikdy nevíte, jaký bude, jestli není moc zralý, to je pak opravdu nahořklý a má tvrdá semínka. Zkuste menší kus. Před úpravou je možné kolečka lilku lehce povařit asi minutu v osolené vodě.

  • Anonym | 27. 9. 2004 12:25

    Aby lilek nebyl horky, tak ho pred kazdou pripravou nakrajim na kolecka poskladam na plech, ktery z jedne strany necim podlozim, aby byl ze sikma, silne lilek posolim a tak z neho vytece stava.

  • Anja | 22. 9. 2004 11:35

    Nevím, jestli by jste neměla ještě uvést nějakou předpřípravu lilku. Udělala jsem to přesně tak a pokrm byl natolik hořký, že se nedal konzumovat. Je třeba odstranit slupku z lilku, nebo vybrat semínka jako špendlíkové hlavičky? V tom případě je lepší cuketa, jinak je pracnost tohoto jednoduchého pokrmu nepřiměřená.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Koření na pizzu Lilek Olej Parmazán Rajčata
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houskové knedlíky

Houskové knedlíky

Jogurtová jahodová zmrzlina

Jogurtová jahodová zmrzlina

Vepřové na karí

Vepřové na karí

Anglické zázvorové sušenky

Anglické zázvorové sušenky

Houbovník z Pojizeří

Houbovník z Pojizeří

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Těstoviny s rajčaty

Těstoviny s rajčaty

Chutná čína ze sojového masa

Chutná čína ze sojového masa

Černá čočka se zeleninou - salát nebo příloha

Černá čočka se zeleninou - salát nebo…

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

65
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnové ragú s rýží
42
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
39
Vepřové s cibulí na černém pivu
Vepřové s cibulí na…
32
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…
29
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Jiří Bartoška (†78) krátce před smrtí požádal kamaráda Ebena: Marku, buď prezidentem ty!

Jiří Bartoška (†78) krátce před smrtí požádal kamaráda Ebena: Marku, buď prezidentem ty!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Další doporučené recepty:

Zapečený květák III.
Zapečený květák III.
Zapečený květák pro chlapy
Zapečený květák pro chlapy
Zapečený květák s rýží, gorgonzolou a parmezánem
Zapečený květák s rýží, gorgonzolou a…
Zapečený lilek  (nejen) s rýží
Zapečený lilek (nejen) s rýží
Zapečený lilek 3
Zapečený lilek 3
Zapečený lilek po italsku - bez tuku
Zapečený lilek po italsku - bez tuku
  • Recepty.cz
  • Zapečený lilek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact