• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zapečený lilek
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený lilek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 53
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený lilek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks lilek
    • rajčata
    • parmazán nebo niva
    • koření na pizzu nebo provensálské koření
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Lilek nakrájíme na kolečka asi 1 cm silná, naskládáme vedle sebe na lehce pomaštěný pekáč, na každé kolečko položíme kolečko rajčete, osolíme, okořeníme směsí na pizzu nebo provensálským kořením, posypeme strouhaným sýrem. Nejlepší je parmazán, velice pikantní je niva.
2
Dáme zapéci asi na 10 minut.
3
Podáváme s bílým pečivem jako předkrm nebo rychlé pohoštění.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek  (nejen) s rýží

Zapečený lilek (nejen) s rýží

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Líba | 6. 8. 2014 20:02

    Lilek recept 3 výborná záležitost!!!!

  • idiot | 12. 3. 2013 16:07

    tenhle recept miluju <:-) <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 :-) ;-) :-) :-) :-) ;-) ;-) :-P

  • FuFajz | 24. 4. 2012 13:00

    Osobně ještě kolečka lilku potírám olejem smíchaným s citr.šťávou... dokonalost sama s opečeným pečivem... :-D

  • Blanka | 26. 11. 2011 19:46

    přidala jsem vepřovou šunku a bylo to vynikající :-)

  • Tereza T
    Tereza T | 16. 9. 2011 13:09

    Skvělé!

  • zuzazbrtve | 5. 2. 2011 12:50

    Můj oblíbený recept. Lilek je nutné nasolit, při pečení ze začátku přikrývám alobalem, a sýr používám většinou nivu - jednou došla, tak jsem nahradila zbytkem balkánu a taky to šlo. Pro zarputilé masožravce lze mezi rajčátko a sýr dát opečené okořeněné kuřátko ;)

  • Eva Kaňová | 21. 2. 2010 09:57

    Výborné!!! :-D

  • Anonym | 3. 4. 2008 18:45

    hm,to musím vyzkoušet:o)

  • Alžběta | 8. 11. 2006 15:23

    tak musim uznat, ze pokud se lilek nenasoli, stoji za vyliz.. protoze jsem ho delala poprvy, tak jsem schvalne jeden pekac udelala z nasoleny a druhy - mensi nenasoleny. a je to obrovsky rozdil. ale jinak tento recept nema chybu. mam rada zdrava jidla. a pokud je nekdo liny jako ja a nechce se mu strouhat syr, nevadi, staci ho natrhat - nalamat.. :-)

  • Baluc | 15. 7. 2006 16:42

    zapečený lilek aneb upocený lolek nám v celku zachutnal...

  • Petra | 19. 5. 2006 14:07

    Já to dělám bez rajčat, kolečka lilku potřu olivovým olejem smíchaným s rozetřeným česnekem a kořením, na to nivu. Jíme to s opečeným toastovým chlebem.

  • D K | 13. 4. 2006 11:01

    Je to vynikající. Dělám to na talíři CRISP v mikrovlnce. Poprvé jsem to udělala přesně podle receptu. Teď to ale dělám bez rajčat, protože mi chutnají víc syrová , než tepelně upravená.

  • anonym | 12. 4. 2006 17:30

    Výborné, musím pochválit! Není také špatné na rajče dát ještě plátek salámu či slaniny. A ke strouhanému sýru přidat na jemno nakrájenou cibuli.Každopádně díky za super recept!

  • Peta Z mistr kucharka | 28. 11. 2005 22:46

    Hele , dneska jsem to mel. Bylo to uplne super. musite to nejdrive ohrat v mikrovlnce. Popripade, do mikrovlnky pridejte domaci zvyre, napriklad kralik, kocka nebo morce. Je potreba potreba poradne promastit predtim, a pak pockat az to bude stredne provarene, poznate podle toho ze bude sklo od mikrovlnky nacervenale, dobrou chut. At zije lilek

  • Monika A. | 7. 11. 2005 15:52

    Dnes jsem udělala, byla to výborná rychlá chuťovka. Použila jsem nivu. Měla jsem jen 1 lilek, takže to byla s opečeným rohlíkem taková svačinka, ale klidně doporučuji např. s bramborem i jako hlavní jídlo. Posílám také foto, možná se sejde.

  • Rudolf | 16. 5. 2005 17:24

    Ja zpravidla davam lilek "vypotit". Tj. nakrajena kolecka dam na uterku a posolim, chvilku necham a on se vypoti do te uterky...

  • Pavla Kantnerová | 21. 4. 2005 16:07

    Lilek připravuji poměrně často a skutečně je vždy lepší ho nasolit, po chvíli (až z něj vyteče šťáva) propláchnout pod tekoucí vodou a osušit. Pro jistotu do něj i kousnu, abych se předsvědčila, že je skutečně všechna jeho hořkost pryč :)

  • Kamila | 29. 9. 2004 10:48

    Lilek nijak neupravuji. Bohužel při jeho nákupu nikdy nevíte, jaký bude, jestli není moc zralý, to je pak opravdu nahořklý a má tvrdá semínka. Zkuste menší kus. Před úpravou je možné kolečka lilku lehce povařit asi minutu v osolené vodě.

  • Anonym | 27. 9. 2004 12:25

    Aby lilek nebyl horky, tak ho pred kazdou pripravou nakrajim na kolecka poskladam na plech, ktery z jedne strany necim podlozim, aby byl ze sikma, silne lilek posolim a tak z neho vytece stava.

  • Anja | 22. 9. 2004 11:35

    Nevím, jestli by jste neměla ještě uvést nějakou předpřípravu lilku. Udělala jsem to přesně tak a pokrm byl natolik hořký, že se nedal konzumovat. Je třeba odstranit slupku z lilku, nebo vybrat semínka jako špendlíkové hlavičky? V tom případě je lepší cuketa, jinak je pracnost tohoto jednoduchého pokrmu nepřiměřená.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Koření na pizzu Lilek Olej Parmazán Rajčata
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové závitky na smetaně

Vepřové závitky na smetaně

Linecký tvarohový koláč

Linecký tvarohový koláč

Pečená kuřecí stehna

Pečená kuřecí stehna

Sýrové pečivo

Sýrové pečivo

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s…

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

Zapečené brambory s mletým masem podle Michala

Zapečené brambory s mletým masem…

Mrkvový koláč s tvarohem nebo jablky, dýní...

Mrkvový koláč s tvarohem nebo jablky,…

Pečený květák s kari

Pečený květák s kari

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

53
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
34
Jednoduchý jahodový koláč s drobenkou
Jednoduchý jahodový…
29
Cottage wrap ze dvou ingrediencí
Cottage wrap ze dvou…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Hvězda světového formátu Anna Geislerová ovládla červený koberec v Cannes!

Hvězda světového formátu Anna Geislerová ovládla červený koberec v Cannes!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Nývltová po bojích s figurou o lásce se syrským podnikatelem: Chci svatbu i děti

Nývltová po bojích s figurou o lásce se syrským podnikatelem: Chci svatbu i děti

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Další doporučené recepty:

Zapečený květák III.
Zapečený květák III.
Zapečený květák pro chlapy
Zapečený květák pro chlapy
Zapečený květák s rýží, gorgonzolou a parmezánem
Zapečený květák s rýží, gorgonzolou a…
Zapečený lilek  (nejen) s rýží
Zapečený lilek (nejen) s rýží
Zapečený lilek 3
Zapečený lilek 3
Zapečený lilek po italsku - bez tuku
Zapečený lilek po italsku - bez tuku
  • Recepty.cz
  • Zapečený lilek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact