• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečený květák se šunkou
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený květák se šunkou

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený květák se šunkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks květák
    • 100
      g máslo
    • 100
      ml zakysaná smetana
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g šunka
    • 100
      g eidam sýr
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Očištěný květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Potom jej rozložíme do ohnivzdorné mísy vymazané máslem a poklademe plátky šunky, zalijeme smetanou, v níž jsme rozmíchali celá vejce a posypeme strouhaným tvrdým sýrem nebo oštěpkem. Připravený květák vložíme do dobře vyhřáté trouby a za občasného pokropení rozpuštěným máslem upečeme do růžova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený květák III.

Zapečený květák III.

Zapečený květák s rýží, gorgonzolou a parmezánem

Zapečený květák s rýží, gorgonzolou a…

Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený

Brokolice nebo květák na italský…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivo | 21. 2. 2015 20:41

    Já jsem navrch položil plátky rajčat, dodá to jinak málo výraznému květáku takový zajímavý šmak.

  • Ema | 14. 5. 2014 19:42

    Super jde se vařit ;-) ;-)

  • Kačka | 18. 11. 2010 16:54

    Tak jdeme na to, jsem zvedavá, vypadá to jednoduše a rychle, květáček už se vaří, tak uvidíme :-)

  • Xyruxx | 6. 11. 2010 18:22

    Jako vegetarián dávám místo šunky uzené tofu nakrájené na kostičky, a je to také moc dobré. :-)

  • Lucie Stejskalová | 15. 10. 2010 10:37

    Dělám dnes k obědu,tak jsem zvědavá jak nám bude chutnat.Květák už se vaří :-)

  • Petra Zběhlíková | 17. 8. 2010 14:02

    Rychlé, jednoduché... Díky...:)

  • Michala Kreckova | 12. 6. 2010 23:12

    výborné, rychlé, jednoduché:)! díky za recept!

  • Jarmila Dobiášová | 23. 7. 2008 12:34

    Vynikající a jednoduché, dávám 1

  • Markéta Hrdinová | 18. 3. 2008 12:16

    Skvělý recept, moc nám chutnalo. Díky

  • Myš | 6. 2. 2008 01:21

    Pekla jsem dnes - jednoznacne MNAM MNAM MNAM - jen jsem misto masla dala olivovy olej, ale to asi neni dulezite...

  • Marketa H. | 19. 11. 2007 12:55

    Výborné,krapet jsem pozměnila misto obyčejneho sýru jsem prokládala platkovým zauzenym a nemělo to chybu. I manžel si pochutnal a není přiznivcem květaku.doporučuji

  • Anonym | 19. 11. 2007 12:54

    Výborné,krapet jsem pozměnila misto obyčejneho sýru jsem prokládala platkovým zauzenym a nemělo to chybu. I manžel si pochutnal a není přiznivcem květaku.doporučuji

  • Miluše R. | 26. 6. 2006 20:25

    Dali jsme to do pekáčku a smíchaný květák se šunkou jsme rozdělili na polovinu mezi jsme dali trochu sýra nahoru také. Nechali jsme to trochu zapéct a teprve potom jsme to zalili směsí mléka, vejce, zakysané smetany a provensálského koření.

  • Michaela Atherton | 10. 4. 2006 14:30

    Pridala jsem brokolici, abych dodala trochu "barvy". Skvele!

  • Míla.K | 15. 6. 2005 16:51

    dělám podobně,ale květák,šunku/salám/pokrájím,přidám pokrájenou cibuli a anglickou, ochutím solí, pepřem, podravkou,smíchám a dám do vymazaného pekáče,zaliji vejci s mlékem a solí-a už je to pomalu jiný recept.Ale od paní Lady je to taky dobré!!! Jo,taky se to peče do růžova!

  • Anna | 15. 6. 2005 14:50

    Musím poděkovat paní Ladě, recept je excelentní. Včera jsem ho zkusila a po květkáku se jen zaprášilo.Určitě budu dělat častěji:-) Děkuji Anna

  • Sabrina | 14. 4. 2005 09:36

    Pani Lado, vynikajici recept. Pekla jsem ho vcera, jenom jsem neco pozmnenila. Nedala jsem vejce ale za to hodne syra.Fantasticke:-)) Zase jeden recept, ktery se bude u nas delat casteji. Dekuji Sabrina

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Večeře Pečení Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Eidam sýr Květák Máslo Sůl Šunka Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr na česneku - Balkán

Kapr na česneku - Balkán

Těstovinový salát Moravanka

Těstovinový salát Moravanka

Jablečná buchta SUPER

Jablečná buchta SUPER

Pikantní pečené kuře

Pikantní pečené kuře

Rybí pomazánka II.

Rybí pomazánka II.

Műsli tyčinky

Műsli tyčinky

Americký hamburger

Americký hamburger

Utopenci podle mě

Utopenci podle mě

"Pěnové" koláčky z listového těsta

"Pěnové" koláčky z listového těsta

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

50
Masové koule v dýňovém pyré
Masové koule v dýňovém…
46
Mexický hrnec s rýží
Mexický hrnec s rýží
29
Bazalková pasta / pesto
Bazalková pasta / pesto
28
Burgery po našem
Burgery po našem
19
Granola s ořechy
Granola s ořechy

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Divoký večírek pořadu Showtime: Laďka Něrgešová nemohla chybět!

Divoký večírek pořadu Showtime: Laďka Něrgešová nemohla chybět!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

  • Recepty.cz
  • Zapečený květák se šunkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact