Brambory uvaříme do poloměkka a nakrájíme jak jsme zvyklí (plátky, hranolky, kostičky), dáme do mísy, květák povaříme a na drobno pokrájíme, přidáme do mísy. Šmakouna pokrájíme na drobné kostky (jako uzené) a společně v míse promícháme, osolíme a opepříme. Přendáme do zapékací misky a zalejeme rozšlehanými vajíčky s mlékem. Zapékáme asi 1/2 hodiny. Na talíři zdomíme jemně posekanou jarní cibulkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jitřenka Němcová
|30. 9. 2007 15:54
Uzený šmakoun je fakt dobrý. Nedávno jsem ho zapekla se vší možnou zeleninou, včetně lilku. Můj manžel, který nechce ani slyšet o nějaké zdravé stravě snědl celý pekáč, ani mu nedošlo, že tam není žádné maso. A to jsem to dělala pro sebe, jenže jsem stihla jen malý talířek.
Eva Červenková
|28. 9. 2007 19:29
viz. www.smakoun.cz
alenaE -
|27. 9. 2007 20:10
CO je smakoun?
p. hubená
|27. 9. 2007 19:42
Mám ráda takovéto recepty, děkuji p. Jitko, jen bych nahradila vajíčka - dala bych tam jen bílky(našlehané do sněhu) bylo by to ještě trošku zdravější. :-))Kdo ale nepočítá kJ jako já, klidně jděte do vajec.