• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečený květák s rýží, gorgonzolou a parmezánem
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený květák s rýží, gorgonzolou a parmezánem

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený květák s rýží, gorgonzolou a parmezánem
Zapečený květák s rýží, gorgonzolou a parmezánem
Zapečený květák s rýží, gorgonzolou a parmezánem
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      ks květák bily nebo zeleny
    • 240
      g rýže parboiled jiz uvarena; v syrovem stavu cca 70 g na osobu
    • 100
      g gorgonzola
    • 4
      lžíce strouhaný parmazán vrchovate
    • strouhanka
    • panenský olivový olej
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Květák očistíme, opláchneme, rozdělíme na růžičky střední velikosti a uvaříme do poloměkka na páře. Vychladlý květák smícháme s rýží, přidáme gorgonzolu nakrájenou na kostičky, 3 lžíce parmezánu, 2 lžíce ol. oleje, osolíme, případně opepříme a vše promícháme.
2
Pekáček vymažeme malým množstvím oleje, vysypeme strouhankou a naplníme květákovou směsí. Povrch posypeme parmezánem a strouhankou, poklademe kousky másla a dáme zapéct do předehřáté trouby na cca 200°C po dobu 15-20 minut (dokud povrch pěkně nezezlátne). Podáváme s čerstvou zeleninou či salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečené špalíčky s gorgonzolou

Zapečené špalíčky s gorgonzolou

Těstoviny s červenou cibulí a gorgonzolou

Těstoviny s červenou cibulí a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lestray | 21. 8. 2013 21:48

    to musi bejt humac

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Z rýže Ze zeleniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Gorgonzola Květák Máslo Panenský olivový olej Rýže Parboiled Strouhanka Strouhaný parmazán
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočkový salát se zelím

Čočkový salát se zelím

Šlehačkový beránek

Šlehačkový beránek

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Vyprošťovací česnečka

Vyprošťovací česnečka

Borůvkový (višňový)  likér

Borůvkový (višňový) likér

Vepřový králík pečený na bylinkách

Vepřový králík pečený na bylinkách

Rýžovo-jablečný nákyp

Rýžovo-jablečný nákyp

Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou

Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou

Čalamáda na špagety

Čalamáda na špagety

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

18
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
17
Hrnkový cuketový perník
Hrnkový cuketový perník
15
Sekaná pečeně plněná vejci
Sekaná pečeně plněná…
14
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
14
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Zemřel Tchéky Karyo (†72)! Hvězdu Brutální Nikity, Nezvěstných i Bonda zabila rakovina

Zemřel Tchéky Karyo (†72)! Hvězdu Brutální Nikity, Nezvěstných i Bonda zabila rakovina

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Další doporučené recepty:

Zapečený květák (nejen) s uzeným masem
Zapečený květák (nejen) s uzeným masem
Zapečený květák III.
Zapečený květák III.
Zapečený květák pro chlapy
Zapečený květák pro chlapy
Zapečený lilek
Zapečený lilek
Zapečený lilek  (nejen) s rýží
Zapečený lilek (nejen) s rýží
Zapečený lilek 3
Zapečený lilek 3
  • Recepty.cz
  • Zapečený květák s rýží, gorgonzolou a parmezánem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact