• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečený květák s rýží, gorgonzolou a parmezánem
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený květák s rýží, gorgonzolou a parmezánem

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený květák s rýží, gorgonzolou a parmezánem
Zapečený květák s rýží, gorgonzolou a parmezánem
Zapečený květák s rýží, gorgonzolou a parmezánem
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      ks květák bily nebo zeleny
    • 240
      g rýže parboiled jiz uvarena; v syrovem stavu cca 70 g na osobu
    • 100
      g gorgonzola
    • 4
      lžíce strouhaný parmazán vrchovate
    • strouhanka
    • panenský olivový olej
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Květák očistíme, opláchneme, rozdělíme na růžičky střední velikosti a uvaříme do poloměkka na páře. Vychladlý květák smícháme s rýží, přidáme gorgonzolu nakrájenou na kostičky, 3 lžíce parmezánu, 2 lžíce ol. oleje, osolíme, případně opepříme a vše promícháme.
2
Pekáček vymažeme malým množstvím oleje, vysypeme strouhankou a naplníme květákovou směsí. Povrch posypeme parmezánem a strouhankou, poklademe kousky másla a dáme zapéct do předehřáté trouby na cca 200°C po dobu 15-20 minut (dokud povrch pěkně nezezlátne). Podáváme s čerstvou zeleninou či salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečené špalíčky s gorgonzolou

Zapečené špalíčky s gorgonzolou

Těstoviny s červenou cibulí a gorgonzolou

Těstoviny s červenou cibulí a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lestray | 21. 8. 2013 21:48

    to musi bejt humac

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Z rýže Ze zeleniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Gorgonzola Květák Máslo Panenský olivový olej Rýže Parboiled Strouhanka Strouhaný parmazán
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jarní polévka

Jarní polévka

Pestrý zeleninový kotlík

Pestrý zeleninový kotlík

Mouřeníny

Mouřeníny

Linecký tvarohový koláč

Linecký tvarohový koláč

Kapr pečený s bylinkami na másle

Kapr pečený s bylinkami na másle

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…

Barvená velikonoční vejce v cibulových slupkách

Barvená velikonoční vejce v…

Makovky - sladké housky

Makovky - sladké housky

Česnekové bramborové knedlíky s houskou

Česnekové bramborové knedlíky s…

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

203
Frittata s pečeným lilkem
Frittata s pečeným lilkem
170
Česnekové výhonky s rýží
Česnekové výhonky s rýží
62
Brokolicové špagety s ořechy
Brokolicové špagety s…
24
Smetanový cappuccino dort / řez
Smetanový cappuccino…
23
Gnocchi se špenátovou omáčkou
Gnocchi se špenátovou…

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Moderátorka Nora Fridrichová v slzách: Odpadl kousíček mého srdce, hlásí zdrceně

Moderátorka Nora Fridrichová v slzách: Odpadl kousíček mého srdce, hlásí zdrceně

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Zapečený květák (nejen) s uzeným masem
Zapečený květák (nejen) s uzeným masem
Zapečený květák III.
Zapečený květák III.
Zapečený květák pro chlapy
Zapečený květák pro chlapy
Zapečený lilek
Zapečený lilek
Zapečený lilek  (nejen) s rýží
Zapečený lilek (nejen) s rýží
Zapečený lilek 3
Zapečený lilek 3
  • Recepty.cz
  • Zapečený květák s rýží, gorgonzolou a parmezánem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact