• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečený květák (nejen) s uzeným masem
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený květák (nejen) s uzeným masem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 39
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený květák (nejen) s uzeným masem
Zapečený květák (nejen) s uzeným masem
Zapečený květák (nejen) s uzeným masem
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 500
      g květák krátce předvařený
    • 200
      g uzené maso nebo libová uzená slanina
    • 150
      g pórek
    • 2
      stroužek česnek 1 -
    • máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový květ
    • 500
      g vařené brambory oloupané, cca
    • 3
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Květák rozebereme na růžičky a dáme krátce povařit do osolené vody. Poté scedíme a necháme okapat. Po částečném zchladnutí pokrájíme na menší kusy.
2
Na kousku másla si dosklovata osmažíme na kolečka pokrájený pórek, přisypeme na kostičky pokrájené uzené maso, které s pórkem ještě chvíli smažíme a nakonec přisypeme nasekaný česnek, který necháme rozvonět. Směs dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového květu a odstavíme.
3
Do máslem vymazané zapékací mísy naskládáme na kostičky nebo na plátky pokrájené brambory. Masovou směs smícháme s pokrájeným květákem a nasypeme na brambory. Pokud chceme, můžeme brambory smíchat také s masovou směsí, my ale rádi odspoda opečené brambory.
4
Zapékací mísu zaklopíme, vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 25-30 minut. Poté odklopíme, zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem a dopečeme krátce do barvy.
5
Podáváme se zeleninovými saláty dle vlastní chuti. Kdo má rád sýr, může před podáváním posypat strouhaným sýrem, což není vůbec nutné, ale v mnoha domácnostech často praktikované :-) .
6
Lze zapékat i v remosce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečená brokolice

Zapečená brokolice

Zapečená brokolice s těstovinami

Zapečená brokolice s těstovinami

Květákový nákyp

Květákový nákyp

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Květák Máslo Muškátový květ Pepř mletý Pórek Sůl Uzené maso Vařené brambory Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Opilé řezy

Opilé řezy

Makový závin s višněmi

Makový závin s višněmi

Perník s jablky 2

Perník s jablky 2

Jahodová Pavlova

Jahodová Pavlova

Krémové rizoto s lososem

Krémové rizoto s lososem

Ovocný dort s želé

Ovocný dort s želé

Fenyklový salát s pomerančem

Fenyklový salát s pomerančem

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Bramborová frittata

Bramborová frittata

Doporučujeme

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

96
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
90
Kofty s tzatziki
Kofty s tzatziki
58
Knedlíky s borůvkovým žahourem
Knedlíky s borůvkovým…
52
Skyr okurkový salát
Skyr okurkový salát
47
Houbovo-zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Houbovo-zeleninová…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Smutný konec Všechnopárty Karla Šípa: Končí mu smlouva!

Smutný konec Všechnopárty Karla Šípa: Končí mu smlouva!

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Blesk.cz Reakce slavných na odvážný krok Něrgešové: Jsi kočka! A záplava srdíček...

Reakce slavných na odvážný krok Něrgešové: Jsi kočka! A záplava srdíček...

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Zapečený flatbread s kuřetem a paprikami
Zapečený flatbread s kuřetem a paprikami
Zapečený hermelín s tvarůžkem
Zapečený hermelín s tvarůžkem
Zapečený chléb se špenátem a sýrem
Zapečený chléb se špenátem a sýrem
Zapečený květák III.
Zapečený květák III.
Zapečený květák pro chlapy
Zapečený květák pro chlapy
Zapečený květák s rýží, gorgonzolou a parmezánem
Zapečený květák s rýží, gorgonzolou a…
  • Recepty.cz
  • Zapečený květák (nejen) s uzeným masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact