Vynikající večeře nebo vydatná svačina v podobě dozlatova opečených chlebů pokladených samými dobrotami. Nechybí na nich žampiony, špenát, slanina nai nastrouhaný čedar.
Slaninu pokrájejte na nudličky, žampiony očistěte a pokrájejte na plátky. Slaninu dejte vypéct na rozpálenou pánev takřka dokřupava. Pokud nepustí dost tuku, přilijte lžíci olivového oleje. Přidejte žampiony a krátce je orestujte, aby chytily barvu. Na závěr vsypte špenát, vše osolte, opepřete, dobře promíchejte a nechte zavadnout listy, minuta či dvě postačí. Směs odstavte z ohně a nechte trochu vychladnout.
Směs navršte na předpečené krajíce a vraťte je do trouby. Pečte, dokud vejce neztuhnou a sýr se nerozteče, zabere to asi 5 minut. Podávejte ještě horké.