• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečený chléb se špenátem a sýrem
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený chléb se špenátem a sýrem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 10
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený chléb se špenátem a sýrem
Zapečený chléb se špenátem a sýrem
Zapečený chléb se špenátem a sýrem
Zapečený chléb se špenátem a sýrem
Zapečený chléb se špenátem a sýrem
Zapečený chléb se špenátem a sýrem
Zapečený chléb se špenátem a sýrem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Vynikající večeře nebo vydatná svačina v podobě dozlatova opečených chlebů pokladených samými dobrotami. Nechybí na nich žampiony, špenát, slanina nai nastrouhaný čedar.

Suroviny

4 porce
    • 150
      g anglická slanina
    • 1
      hrst žampiony
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 2
      hrst baby špenát
    • 4
      plátek chleba kváskový
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g sýr čedar
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Slaninu pokrájejte na nudličky, žampiony očistěte a pokrájejte na plátky. Slaninu dejte vypéct na rozpálenou pánev takřka dokřupava. Pokud nepustí dost tuku, přilijte lžíci olivového oleje. Přidejte žampiony a krátce je orestujte, aby chytily barvu. Na závěr vsypte špenát, vše osolte, opepřete, dobře promíchejte a nechte zavadnout listy, minuta či dvě postačí. Směs odstavte z ohně a nechte trochu vychladnout.

RADA: VIDEO, jak na domácí pizzu!

2
Krajíce chleba potřete z obou stran olivovým olejem, dejte do trouby předehřáté na 180 °C a mírně dozlatova opečte z obou stran.
3
Mezitím v misce prošlehejte vejce, osolte je, opepřete a přidejte nahrubo nastrouhaný sýr a směs z pánve. Vše dobře promíchejte.

RADA: VIDEO, jak připravit zdravé jídlo do krabičky!

4
Směs navršte na předpečené krajíce a vraťte je do trouby. Pečte, dokud vejce neztuhnou a sýr se nerozteče, zabere to asi 5 minut. Podávejte ještě horké.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečené chleby s vejcem a ricottou

Zapečené chleby s vejcem a ricottou

Zapečené Manicotti

Zapečené Manicotti

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Chlebíčky FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Baby špenát Chleba Olivový olej Pepř mletý Sůl Sýr Čedar Vejce Žampiony

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Tvarohová bábovka III.

Tvarohová bábovka III.

Bůčkové závitky se zelím

Bůčkové závitky se zelím

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

Bábovka "perníková"

Bábovka "perníková"

Jogurtová marináda na kuře

Jogurtová marináda na kuře

Smažené ředkvičky

Smažené ředkvičky

Buchta z jablečného pyré

Buchta z jablečného pyré

Pikantní vepřové se smaženou rýží

Pikantní vepřové se smaženou rýží

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Poslední sledované recepty

161
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
90
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Kedlubnové zelí na cidru…
86
Asklepiovo řecké Souvlaki
Asklepiovo řecké Souvlaki
85
Šťouchané brambory s medvědím česnekem
Šťouchané brambory s…
73
Náplň do tortill
Náplň do tortill

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Zapečený fenykl v bešamelu
Zapečený fenykl v bešamelu
Zapečený flatbread s kuřetem a paprikami
Zapečený flatbread s kuřetem a paprikami
Zapečený hermelín s tvarůžkem
Zapečený hermelín s tvarůžkem
Zapečený květák (nejen) s uzeným masem
Zapečený květák (nejen) s uzeným masem
Zapečený květák III.
Zapečený květák III.
Zapečený květák pro chlapy
Zapečený květák pro chlapy
  • Recepty.cz
  • Zapečený chléb se špenátem a sýrem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact