• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečený bulgur
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený bulgur

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený bulgur
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g bulgur
    • 1
      plechovka tuňák - ve vlastní šťávě
    • 100
      g černé olivy
    • 3
      ks rajčata
    • 1
      špetka bazalka
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 100
      g mozzarella uzená
    • 1
      ks pórek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka kari
    • 1
      lžička italské koření
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Bulgur dáme uvařit podle návodu na obalu. Mezitím si dáme předehřát troubu na 220 °C. Olivovým olejem vymažeme zapékací misku. Na dno misky dáme uvařený bulgur, na něj klademe nakrájený porék, olivy a kousky tuňáka. Tuto vrstvu posypeme italským kořením a trochou kari. Navrch dáme na kolečka pokrájená rajčata, která potřeme zakysanou smetanou a posypeme bazalkou. Poté vložíme do trouby asi na 15 minut. Mezitím na tenké plátky nakrájíme mozzarelu, kterou přidáme po 15 min. zápékání. Dáme zpět do trouby a zapékáme do zlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bulgur s květákem, sušenými rajčaty a lněným semínkem

Bulgur s květákem, sušenými rajčaty a…

Bulgur s kuřecím masem

Bulgur s kuřecím masem

Kari bulgur se zeleninou a kuřecím

Kari bulgur se zeleninou a kuřecím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Crosscek | 14. 1. 2018 15:01

    Ňamka

  • Andy | 13. 11. 2016 13:12

    Děkuji za výborný recept, dělám často. Jen vrstvou rajčat a tuňáka prokládám bulgur vícekrát;-)

  • Ronja | 9. 10. 2015 13:29

    Moc dobre, dekuju za recept :) Nemela jsem porek a misto mozz uzene jsem dala tofu uzene a druhy den po ulezeni - mnam mnam :-)

  • Teera Čtvrtek | 26. 7. 2015 14:49

    luxusní...i s goudou místo mozzarely a bez oliv... <3

  • 2m | 10. 5. 2015 20:52

    Vynechali jsme pórek a skvělé jídlo.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 25. 7. 2013 22:51

    Bulgur sám o sobě je velmi zajímavé chuti, v této kombinaci opravdu vynikající recept, doporučuji vyzkoušet. Moc nám chutnalo. Z praktického hlediska doporučuji použít malé zapékací misky na jednu porci, protože pokud budete zapékat ve velké zapékací míse, nepodaří se vám to elegantně naservírovat, bulgur nedrží tvar a sype se (viz má fotografie).

  • Ivana Samcová | 5. 7. 2008 18:25

    Sice bez oliv a s čedarem, ale moc mi to chutnalo. U bratra jsem sice neuspěla, na něj to je " moc zdravé", ale my s mamkou jsme si pochutnaly.

  • Zita Matejkova | 30. 6. 2008 12:09

    Vynikající, dávám za 1. Bulgur kupuji v DM v bio produktech, nevařím pouze zaliji vařící vodou / 1 dávka bulguru-2 dávky vař. vody/ nechám 15 minut nasáknout a buď smažím na teflon.pánvičce nebo takto zapékám, nikdy ho nevařím.Je nejen zdravý, rychle stravitelný, ale také výborně chutná a voní lehce ořechově. Rozhodně má stejné uplatnění jako couscous /kuskus/.

  • Gábina H | 26. 6. 2008 09:42

    Kláro, koukněte třeba sem http://www.bydleni.cz/clanek/Bulgur-na-taliri

  • Marie H. | 25. 6. 2008 20:58

    Kláro, určitě je k dostání v prodejnách zdravé výživy.

  • Klára Keselyova | 25. 6. 2008 20:42

    CHcela somj sa spýtať čo je bulgur. Teraz sapýtam, kde ho dostať?

  • Oldřich Gargulák | 25. 6. 2008 20:24

    Bulgur je obilovina, snad pšenice, uvařená, oloupaná, skvašená, usušená a podrcená, už si nepamatuji, zda v tomto pořadí. Prý je zdravý.

  • Jana C. | 25. 6. 2008 19:54

    Prosím,co je to bulgur?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bulgur Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bulgur Černé olivy Italské koření Kari Mozzarella Olivový olej Pórek Rajčata Sůl Tuňák - ve vlastní šťávě Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí perník

Domácí perník

Strouhaný koláč

Strouhaný koláč

Pizza na plech

Pizza na plech

Játrová čína

Játrová čína

Sedlácké karé (kotleta) - minutka

Sedlácké karé (kotleta) - minutka

Bábovka z marmelády (džemu)

Bábovka z marmelády (džemu)

Kávový dort (řez) s pudinkem

Kávový dort (řez) s pudinkem

Kuřecí maso s těstovinami

Kuřecí maso s těstovinami

Houbová pohanka - pohankový kuba

Houbová pohanka - pohankový kuba

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

42
French toast
French toast
30
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
27
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
25
Nejjednodušší gratinované brambory
Nejjednodušší…
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Svatý Václav slavil čtvrtstoletí: Slováček přišel na svíčkovou! A Dejdar jako „výčepák“

Svatý Václav slavil čtvrtstoletí: Slováček přišel na svíčkovou! A Dejdar jako „výčepák“

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: &#039;Je to ta nejlepší teenagerská máma!&#039;

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: &#039;Je to ta nejlepší teenagerská máma!&#039;

Blesk Horoskopy 12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

Další doporučené recepty:

Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Zapečený bochníček aneb "chlebový ježek"
Zapečený bochníček aneb "chlebový ježek"
Zapečený bramborovo-ředkvičkový hermelín
Zapečený bramborovo-ředkvičkový hermelín
Zapečený camembert s brusinkami
Zapečený camembert s brusinkami
Zapečený fenykl v bešamelu
Zapečený fenykl v bešamelu
Zapečený flatbread s kuřetem a paprikami
Zapečený flatbread s kuřetem a paprikami
  • Recepty.cz
  • Zapečený bulgur
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact