• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Zapečený bulgur
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený bulgur

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený bulgur
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g bulgur
    • 1
      plechovka tuňák - ve vlastní šťávě
    • 100
      g černé olivy
    • 3
      ks rajčata
    • 1
      špetka bazalka
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 100
      g mozzarella uzená
    • 1
      ks pórek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka kari
    • 1
      lžička italské koření
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Bulgur dáme uvařit podle návodu na obalu. Mezitím si dáme předehřát troubu na 220 °C. Olivovým olejem vymažeme zapékací misku. Na dno misky dáme uvařený bulgur, na něj klademe nakrájený porék, olivy a kousky tuňáka. Tuto vrstvu posypeme italským kořením a trochou kari. Navrch dáme na kolečka pokrájená rajčata, která potřeme zakysanou smetanou a posypeme bazalkou. Poté vložíme do trouby asi na 15 minut. Mezitím na tenké plátky nakrájíme mozzarelu, kterou přidáme po 15 min. zápékání. Dáme zpět do trouby a zapékáme do zlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bulgur s květákem, sušenými rajčaty a lněným semínkem

Bulgur s květákem, sušenými rajčaty a…

Bulgur s kuřecím masem

Bulgur s kuřecím masem

Kari bulgur se zeleninou a kuřecím

Kari bulgur se zeleninou a kuřecím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Crosscek | 14. 1. 2018 15:01

    Ňamka

  • Andy | 13. 11. 2016 13:12

    Děkuji za výborný recept, dělám často. Jen vrstvou rajčat a tuňáka prokládám bulgur vícekrát;-)

  • Ronja | 9. 10. 2015 13:29

    Moc dobre, dekuju za recept :) Nemela jsem porek a misto mozz uzene jsem dala tofu uzene a druhy den po ulezeni - mnam mnam :-)

  • Teera Čtvrtek | 26. 7. 2015 14:49

    luxusní...i s goudou místo mozzarely a bez oliv... <3

  • 2m | 10. 5. 2015 20:52

    Vynechali jsme pórek a skvělé jídlo.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 25. 7. 2013 22:51

    Bulgur sám o sobě je velmi zajímavé chuti, v této kombinaci opravdu vynikající recept, doporučuji vyzkoušet. Moc nám chutnalo. Z praktického hlediska doporučuji použít malé zapékací misky na jednu porci, protože pokud budete zapékat ve velké zapékací míse, nepodaří se vám to elegantně naservírovat, bulgur nedrží tvar a sype se (viz má fotografie).

  • Ivana Samcová | 5. 7. 2008 18:25

    Sice bez oliv a s čedarem, ale moc mi to chutnalo. U bratra jsem sice neuspěla, na něj to je " moc zdravé", ale my s mamkou jsme si pochutnaly.

  • Zita Matejkova | 30. 6. 2008 12:09

    Vynikající, dávám za 1. Bulgur kupuji v DM v bio produktech, nevařím pouze zaliji vařící vodou / 1 dávka bulguru-2 dávky vař. vody/ nechám 15 minut nasáknout a buď smažím na teflon.pánvičce nebo takto zapékám, nikdy ho nevařím.Je nejen zdravý, rychle stravitelný, ale také výborně chutná a voní lehce ořechově. Rozhodně má stejné uplatnění jako couscous /kuskus/.

  • Gábina H | 26. 6. 2008 09:42

    Kláro, koukněte třeba sem http://www.bydleni.cz/clanek/Bulgur-na-taliri

  • Marie H. | 25. 6. 2008 20:58

    Kláro, určitě je k dostání v prodejnách zdravé výživy.

  • Klára Keselyova | 25. 6. 2008 20:42

    CHcela somj sa spýtať čo je bulgur. Teraz sapýtam, kde ho dostať?

  • Oldřich Gargulák | 25. 6. 2008 20:24

    Bulgur je obilovina, snad pšenice, uvařená, oloupaná, skvašená, usušená a podrcená, už si nepamatuji, zda v tomto pořadí. Prý je zdravý.

  • Jana C. | 25. 6. 2008 19:54

    Prosím,co je to bulgur?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bulgur Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bulgur Černé olivy Italské koření Kari Mozzarella Olivový olej Pórek Rajčata Sůl Tuňák - ve vlastní šťávě Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy s fazolemi

Salát z červené řepy s fazolemi

Zapečené těstoviny s vepřovkou

Zapečené těstoviny s vepřovkou

Plněný bramborák II.

Plněný bramborák II.

Arašídové cukroví

Arašídové cukroví

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Krkovice na moravance

Krkovice na moravance

Kapustová polévka s vločkami a klobáskou

Kapustová polévka s vločkami a…

Brownies cupcake

Brownies cupcake

Ořechové řezy s vločkami

Ořechové řezy s vločkami

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

57
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
54
Hrachová pomazánka (falešný hummus), základní recept
Hrachová pomazánka …
53
Salát s bramborami a makrelou
Salát s bramborami a…
44
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
31
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
AHA.cz Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Blesk.cz Standa Majer s holou hlavou: Ukázal se jako noční gentleman

Standa Majer s holou hlavou: Ukázal se jako noční gentleman

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Úplněk v Kozorohu přinese zásadní rozhodnutí týkající se kariéry, životních cílů a poslání

Úplněk v Kozorohu přinese zásadní rozhodnutí týkající se kariéry, životních cílů a poslání

Další doporučené recepty:

Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Zapečený bochníček aneb "chlebový ježek"
Zapečený bochníček aneb "chlebový ježek"
Zapečený bramborovo-ředkvičkový hermelín
Zapečený bramborovo-ředkvičkový hermelín
Zapečený camembert s brusinkami
Zapečený camembert s brusinkami
Zapečený fenykl v bešamelu
Zapečený fenykl v bešamelu
Zapečený flatbread s kuřetem a paprikami
Zapečený flatbread s kuřetem a paprikami
  • Recepty.cz
  • Zapečený bulgur
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact