• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečený bulgur
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený bulgur

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený bulgur
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g bulgur
    • 1
      plechovka tuňák - ve vlastní šťávě
    • 100
      g černé olivy
    • 3
      ks rajčata
    • 1
      špetka bazalka
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 100
      g mozzarella uzená
    • 1
      ks pórek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka kari
    • 1
      lžička italské koření
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Bulgur dáme uvařit podle návodu na obalu. Mezitím si dáme předehřát troubu na 220 °C. Olivovým olejem vymažeme zapékací misku. Na dno misky dáme uvařený bulgur, na něj klademe nakrájený porék, olivy a kousky tuňáka. Tuto vrstvu posypeme italským kořením a trochou kari. Navrch dáme na kolečka pokrájená rajčata, která potřeme zakysanou smetanou a posypeme bazalkou. Poté vložíme do trouby asi na 15 minut. Mezitím na tenké plátky nakrájíme mozzarelu, kterou přidáme po 15 min. zápékání. Dáme zpět do trouby a zapékáme do zlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bulgur s květákem, sušenými rajčaty a lněným semínkem

Bulgur s květákem, sušenými rajčaty a…

Bulgur s kuřecím masem

Bulgur s kuřecím masem

Kari bulgur se zeleninou a kuřecím

Kari bulgur se zeleninou a kuřecím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Crosscek | 14. 1. 2018 15:01

    Ňamka

  • Andy | 13. 11. 2016 13:12

    Děkuji za výborný recept, dělám často. Jen vrstvou rajčat a tuňáka prokládám bulgur vícekrát;-)

  • Ronja | 9. 10. 2015 13:29

    Moc dobre, dekuju za recept :) Nemela jsem porek a misto mozz uzene jsem dala tofu uzene a druhy den po ulezeni - mnam mnam :-)

  • Teera Čtvrtek | 26. 7. 2015 14:49

    luxusní...i s goudou místo mozzarely a bez oliv... <3

  • 2m | 10. 5. 2015 20:52

    Vynechali jsme pórek a skvělé jídlo.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 25. 7. 2013 22:51

    Bulgur sám o sobě je velmi zajímavé chuti, v této kombinaci opravdu vynikající recept, doporučuji vyzkoušet. Moc nám chutnalo. Z praktického hlediska doporučuji použít malé zapékací misky na jednu porci, protože pokud budete zapékat ve velké zapékací míse, nepodaří se vám to elegantně naservírovat, bulgur nedrží tvar a sype se (viz má fotografie).

  • Ivana Samcová | 5. 7. 2008 18:25

    Sice bez oliv a s čedarem, ale moc mi to chutnalo. U bratra jsem sice neuspěla, na něj to je " moc zdravé", ale my s mamkou jsme si pochutnaly.

  • Zita Matejkova | 30. 6. 2008 12:09

    Vynikající, dávám za 1. Bulgur kupuji v DM v bio produktech, nevařím pouze zaliji vařící vodou / 1 dávka bulguru-2 dávky vař. vody/ nechám 15 minut nasáknout a buď smažím na teflon.pánvičce nebo takto zapékám, nikdy ho nevařím.Je nejen zdravý, rychle stravitelný, ale také výborně chutná a voní lehce ořechově. Rozhodně má stejné uplatnění jako couscous /kuskus/.

  • Gábina H | 26. 6. 2008 09:42

    Kláro, koukněte třeba sem http://www.bydleni.cz/clanek/Bulgur-na-taliri

  • Marie H. | 25. 6. 2008 20:58

    Kláro, určitě je k dostání v prodejnách zdravé výživy.

  • Klára Keselyova | 25. 6. 2008 20:42

    CHcela somj sa spýtať čo je bulgur. Teraz sapýtam, kde ho dostať?

  • Oldřich Gargulák | 25. 6. 2008 20:24

    Bulgur je obilovina, snad pšenice, uvařená, oloupaná, skvašená, usušená a podrcená, už si nepamatuji, zda v tomto pořadí. Prý je zdravý.

  • Jana C. | 25. 6. 2008 19:54

    Prosím,co je to bulgur?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bulgur Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bulgur Černé olivy Italské koření Kari Mozzarella Olivový olej Pórek Rajčata Sůl Tuňák - ve vlastní šťávě Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso pěti vůní

Hovězí maso pěti vůní

Olejová bábovka s kakaem

Olejová bábovka s kakaem

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Rychlá kávová zrna

Rychlá kávová zrna

Salát z červené řepy s křenem II.

Salát z červené řepy s křenem II.

Vařená čokoládová poleva

Vařená čokoládová poleva

Cibulovo-česneková polévka

Cibulovo-česneková polévka

Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

Pečené brambory

Pečené brambory

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

41
Mrkvová bábovka
Mrkvová bábovka
40
Višňový džem (marmeláda)
Višňový džem (marmeláda)
34
Dýňová tortila
Dýňová tortila
31
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Vignerová o boji s alkoholem: Jedna sklenička mi nikdy nestačila!

Vignerová o boji s alkoholem: Jedna sklenička mi nikdy nestačila!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Zapečený bochníček aneb "chlebový ježek"
Zapečený bochníček aneb "chlebový ježek"
Zapečený bramborovo-ředkvičkový hermelín
Zapečený bramborovo-ředkvičkový hermelín
Zapečený camembert s brusinkami
Zapečený camembert s brusinkami
Zapečený fenykl v bešamelu
Zapečený fenykl v bešamelu
Zapečený flatbread s kuřetem a paprikami
Zapečený flatbread s kuřetem a paprikami
  • Recepty.cz
  • Zapečený bulgur
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact