• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Napište svůj komentář k receptu

Zapečení šneci s bylinkovým máslem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Zapečení šneci s bylinkovým máslem
8fotografií
Nahrát fotku
 

Gurmání ocení vynikající zapečené hlemýždí maso ochucené máslem s na drobno nasekanou šalotkou, česnekem, petrželkou a pažitkou.

Suroviny

4 porce
    • 200
      g zahradní šneci mražené šnečí maso
    • 1
      ks pórek malý
    • 3
      stroužek česnek
    • 300
      ml červené víno
    • 28
      ks ulity
    • 150
      g máslo změklé
    • 2
      ks šalotka
    • 1
      hrst petrželka hladkolistá, nasekaná
    • 1
      hrst pažitka nasekaná
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Šnečí maso dejte do kastrolu, přidejte najemno nasekaný pórek a 2 stroužky česneku. Osolte, opepřete a zalijte vínem. Zvolna vařte do změknutí, asi 20 minut.
2
Mezitím dobře propláchněte ulity a minimálně 5 minut je povařte v osolené vodě. Do másla vmíchejte nadrobno nasekanou šalotku, zbylý stroužek česneku, petrželku a pažitku. Osolte a opepřete.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Uvařené šnečí maso vložte do ulit, šneky zakryjte dostatečným množstvím bylinkového másla a rozložte je do zapékací mísy. Troubu předehřejte na 180 °C a šneky zapékejte, dokud máslo nezačne lehce hnědnout, 10 až15 minut. Ještě horké podávejte, nejlépe s česnekovými toasty.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (únor/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Croissanty: recept na francouzskou klasiku

Croissanty: recept na francouzskou…

Francouzská cibulačka z pomalého hrnce

Francouzská cibulačka z pomalého hrnce

Šneci po Burgundsku

Šneci po Burgundsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Maso & ryby & mořské plody FOOD
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Česnek Máslo Pažitka Pepř mletý Petrželka Pórek Šalotka Sůl Ulity Zahradní šneci

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houby na smetaně

Houby na smetaně

Plněná sekaná pečeně

Plněná sekaná pečeně

Česnečka z uzených kostí

Česnečka z uzených kostí

Cheesecake jednoduše podle Alberta - též DIA

Cheesecake jednoduše podle Alberta -…

Jablíčka v županu II.

Jablíčka v županu II.

Vajíčková pomazánka podle dcery

Vajíčková pomazánka podle dcery

Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

Ananasová bábovka - vláčná

Ananasová bábovka - vláčná

Pikantní marináda na maso

Pikantní marináda na maso

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

69
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
54
Banánové placičky / palačinky
Banánové placičky /…
53
Cukrové motánky - cukroví pro všední den
Cukrové motánky -…
42
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Nejžhavější reklamní kampaň Belly Hadidové: Vlastně je jedno, co propaguje!

Nejžhavější reklamní kampaň Belly Hadidové: Vlastně je jedno, co propaguje!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

Další doporučené recepty:

Zapečené vepřové plátky se slaninou a Moravankou
Zapečené vepřové plátky se slaninou a…
Zapečené žampionové chlebíčky
Zapečené žampionové chlebíčky
Zapečené žampiony
Zapečené žampiony
Zapečený bochníček aneb "chlebový ježek"
Zapečený bochníček aneb "chlebový ježek"
Zapečený bramborovo-ředkvičkový hermelín
Zapečený bramborovo-ředkvičkový hermelín
Zapečený bulgur
Zapečený bulgur
  • Recepty.cz
  • Zapečení šneci s bylinkovým máslem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact