• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečené žampiony
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené žampiony

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené žampiony
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks kuřecí maso prsa
    • 100
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 500
      g žampiony
    • 40
      g hladká mouka
    • 500
      g mléko
    • 1
      ks muškátový oříšek
    • 1
      ks vepřový vývar (Jedna kostka)
    • 5
      g strouhanka
    • 5
      ks petrželová nať (Několik snítek)

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a 15 minut opékáme na 40 g másla. Poté je vyjmeme osolíme, opepříme, nakrájíme na plátky a rozdělíme do 4 zapékacích misek. Žampiony otřeme, rozčtvrtíme, na vypečeném tuku je 5 minut smažíme a poté navršíme na maso. Mouku osmahneme na 60 g rozehřátého másla, zalijeme mlékem a za stálého míchání necháme přejít varem. Osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a kostkou masového vývaru. Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso a houby zalijeme omáčkou, posypeme strouhankou a zapékáme v troubě asi 10 minut. Houbové pánvičky podáváme posypané petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené brambory se žampiony

Zapečené brambory se žampiony

Zapečené kroupy s brambory a žampiony

Zapečené kroupy s brambory a žampiony

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • KaRa | 1. 2. 2012 13:26

    Vynikající, ale místo strouhanky sýr...

  • KaRa | 1. 2. 2012 13:26

    Vynikající, ale místo strouhanky sýr...

  • Tereza T
    Tereza T | 4. 2. 2011 17:55

    Opraveno, díky.

  • recepty73
    recepty73 | 4. 2. 2011 10:00

    Mléko - 40 g ;-)

  • Tereza76 | 4. 2. 2011 09:26

    Delala jsem vcera - moc dobre, akorat to posypani strouhankou mi moc nesedi - strouhany syr je lepsi ;-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 14. 1. 2011 13:06

    Výborné :-)

  • Silva Zbořilová | 8. 4. 2010 09:19

    Vynikající recept,dávám jedničku.

  • Silva Zbořilová | 13. 3. 2010 19:51

    Děkuji za výborný recept,dávám velikou jedničku.Také jsem přidala trochu strouhaného sýra a hotové posypala požitkou.Jako přílohu opékané brambory.

  • Alena Sloupova | 19. 2. 2010 21:38

    Vyborny recept, ja i muj pritel mame velmi mlsne jazyky a musime tento recept ocenit tou nejlepsi znamkou. Velmi dekujem. VYNIKAJICI!

  • Vekoška . | 13. 11. 2009 11:28

    Moc dobré, přidala jsem navrch ještě trochu strouhaného eidamu a slavila úspěch.

  • Lucie Sobotková | 30. 5. 2009 12:11

    recept je vynikající, rychlý. na žampiony jsem přidala jseště trošku kmínu. jako přílohu bych dala rýži.jinak super mňamka

  • Marta Kracíková | 19. 11. 2006 16:03

    Moc jsme si pochutnali - i taťka, který kuřecí nijak zvlášť nemusí.

  • Gábina | 18. 11. 2006 11:45

    Veroniko, strouhanka aby měla vytvořit křupavou vrstvu

  • Veronika | 17. 11. 2006 21:18

    Výborné, jen netuším jaký význam tam má ta strouhanka.

  • Jana | 20. 10. 2006 14:27

    Jarmilo,vy asi nežijete v Čechách.Tady jsou na podzim všude lesy plné houbařů.

  • Anonym | 19. 10. 2006 17:58

    OPravdu je to velmi dobré, vše to moc chutnalo. Dokonce jsem byla nucena tento recept udělat 3x do týdne. Opravdu vynikající!

  • Michaela Atherton | 4. 8. 2006 16:40

    Recept vypada lakave a rozhodne vyzkousim. Poprve v zivote ale slysim, ze sbirat houby je nezakonne. My chodime sbirat houby kazdy rok a nikdo nam zatim nic nezakazal.

  • Janča | 2. 12. 2005 21:31

    V prodejně zeleniny a vlastně v každém větším obchodě je zcela zákonně prodávají.A do lesa na ně s klidem můžete taky,když rostou.

  • Jarmila | 2. 12. 2005 17:53

    Na tomto receptu mě velmi zaujalo, že je z hub. Já myslala, že sbírat houby je nezákonné.

  • Karli | 2. 4. 2005 15:12

    Opravdu lahůdka. Potřebovala jsem spotřebovat větší množství žampionů a proto jsem tenhle recept vyzkoušela. Všichni jsme si moc pochutnali, ale konzervativní část rodiny se dojídala chlebem, aby si nahradili nějakou přílohu. Doporučuju taky !!!!!

  • Tereza Kellner | 16. 11. 2004 12:27

    Tento recept je vyborný. Je poměrně rychlý a strašně dobrý. Doporučuju všem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Pokrmy Z hub Drůbeží Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kuřecí maso Máslo Mléko Muškátový oříšek Pepř mletý Petrželová nať Strouhanka Sůl Vepřový vývar Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meteník

Meteník

Jahodové tiramisu II.

Jahodové tiramisu II.

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Nepečený dort III.

Nepečený dort III.

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Krkovice na moravance

Krkovice na moravance

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Ovesná kaše s banánem

Ovesná kaše s banánem

Doporučujeme

60 minut
Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

36
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
21
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
14
Domácí paštika z kuřecích jater
Domácí paštika z…
13
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
12
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
AHA.cz Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Hvězdy Policejní akademie v Česku: Osmý díl bude v Praze!

Hvězdy Policejní akademie v Česku: Osmý díl bude v Praze!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Další doporučené recepty:

Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vepřové plátky se slaninou a Moravankou
Zapečené vepřové plátky se slaninou a…
Zapečené žampionové chlebíčky
Zapečené žampionové chlebíčky
Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Zapečený bochníček aneb "chlebový ježek"
Zapečený bochníček aneb "chlebový ježek"
Zapečený bramborovo-ředkvičkový hermelín
Zapečený bramborovo-ředkvičkový hermelín
  • Recepty.cz
  • Zapečené žampiony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact