Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a 15 minut opékáme na 40 g másla. Poté je vyjmeme osolíme, opepříme, nakrájíme na plátky a rozdělíme do 4 zapékacích misek. Žampiony otřeme, rozčtvrtíme, na vypečeném tuku je 5 minut smažíme a poté navršíme na maso. Mouku osmahneme na 60 g rozehřátého másla, zalijeme mlékem a za stálého míchání necháme přejít varem. Osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a kostkou masového vývaru. Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso a houby zalijeme omáčkou, posypeme strouhankou a zapékáme v troubě asi 10 minut. Houbové pánvičky podáváme posypané petrželkou.
Děkuji za výborný recept,dávám velikou jedničku.Také jsem přidala trochu strouhaného sýra a hotové posypala požitkou.Jako přílohu opékané brambory.
Alena Sloupova
|19. 2. 2010 21:38
Vyborny recept, ja i muj pritel mame velmi mlsne jazyky a musime tento recept ocenit tou nejlepsi znamkou. Velmi dekujem. VYNIKAJICI!
Vekoška .
|13. 11. 2009 11:28
Moc dobré, přidala jsem navrch ještě trochu strouhaného eidamu a slavila úspěch.
Lucie Sobotková
|30. 5. 2009 12:11
recept je vynikající, rychlý. na žampiony jsem přidala jseště trošku kmínu. jako přílohu bych dala rýži.jinak super mňamka
Marta Kracíková
|19. 11. 2006 16:03
Moc jsme si pochutnali - i taťka, který kuřecí nijak zvlášť nemusí.
Gábina
|18. 11. 2006 11:45
Veroniko, strouhanka aby měla vytvořit křupavou vrstvu
Veronika
|17. 11. 2006 21:18
Výborné, jen netuším jaký význam tam má ta strouhanka.
Jana
|20. 10. 2006 14:27
Jarmilo,vy asi nežijete v Čechách.Tady jsou na podzim všude lesy plné houbařů.
Anonym
|19. 10. 2006 17:58
OPravdu je to velmi dobré, vše to moc chutnalo. Dokonce jsem byla nucena tento recept udělat 3x do týdne. Opravdu vynikající!
Michaela Atherton
|4. 8. 2006 16:40
Recept vypada lakave a rozhodne vyzkousim. Poprve v zivote ale slysim, ze sbirat houby je nezakonne. My chodime sbirat houby kazdy rok a nikdo nam zatim nic nezakazal.
Janča
|2. 12. 2005 21:31
V prodejně zeleniny a vlastně v každém větším obchodě je zcela zákonně prodávají.A do lesa na ně s klidem můžete taky,když rostou.
Jarmila
|2. 12. 2005 17:53
Na tomto receptu mě velmi zaujalo, že je z hub. Já myslala, že sbírat houby je nezákonné.
Karli
|2. 4. 2005 15:12
Opravdu lahůdka. Potřebovala jsem spotřebovat větší množství žampionů a proto jsem tenhle recept vyzkoušela. Všichni jsme si moc pochutnali, ale konzervativní část rodiny se dojídala chlebem, aby si nahradili nějakou přílohu. Doporučuju taky !!!!!
Tereza Kellner
|16. 11. 2004 12:27
Tento recept je vyborný. Je poměrně rychlý a strašně dobrý. Doporučuju všem.