ks
hroznové víno
hrozen nebo několik růžiček květáku
brokolice
nebo několik kousků Chřestu
Postup přípravy receptu
1
Z vepřové panenky nakrájíme plátky, velmi jemně je naklepeme, osolíme, opepříme a na směsi másla a oleje po obou stranách osmahneme.
2
Zbylý tuk vlijeme do pekáčku nebo kastrolu, rozložíme osmažené plátky masa, přelijeme je vínem, posypeme strouhaným sýrem a nudličkami šunky a v horké troubě zapečeme.
3
Ke konci zapékání vsypeme vinné bobulky, které jsme rozkrojili a odstranili
4
z nich zrnka.
5
Panenky na talíři přelijeme výpekem, obložíme vínem nebo zeleninou se šunkou a podáváme s hranolky nebo opékanými brambory.
6
Místo panenek můžeme použít dobře naklepané a odleželé maso z vepřové kýty nebo telecí maso.