• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečené těstoviny se sojovým granulátem
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené těstoviny se sojovým granulátem

autor: Tereza Vítková
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené těstoviny se sojovým granulátem
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 0,50
      balení těstoviny nedoporučuji celozrnné, jídlo celé má dost vlákniny. Velké množství vlákniny zabraňuje vstřebávání v
    • 1
      balení rajský protlak středně velké balení nebo 2 malá
    • 0,50
      balení řapíkatý celer
    • 1
      lžička tymián
    • 2
      lžíce oregáno
    • 1
      lžíce bazalka
    • 0,50
      ks cibule nebo celá menší cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • 5
      lžíce olivový olej rafinovaný, ne panenský
    • 1
      špetka pepř mletý prostě trochu namelu :-D
    • 1
      špetka červená chilli paprička stačí sušená z mlýnku, s čerstvou opatrně
    • 1
      balení sojový granulát nebo namleté či nakrájené sojové nudličky
    • 3
      ks rajče
    • 200
      g sýr gran moravia
    • 80
      g máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      ks mrkev nebo 1 velká

Postup přípravy receptu

1
Dáme vařit sojový granulát (je vhodné jej vařit např. s přírodním bujónem) a těstoviny.
2
Připravíme omáčku: Nakrájíme celer a mrkev na velmi velmi jemno a cibuli. Na olivovém oleji zesklovatíme cibuli, přidáme všechno koření a česnek, promícháme a přidáme celer a mrkev. Necháme dusit asi deset minut.
3
Poté přidáme rajský protlak a zcezený sojový granulát. Spojíme, povaříme a nakonec smícháme s hotovými těstovinami.
4
Připravíme bešamel - osmahneme máslo s moukou. Je ho málo, má za účel pouze dochutit.
5
Do zapékací mísy dáme půlku směsi, bešamel, polovinu nastrouhaného sýra. Nasypeme zbytek směsi, poklademe rajčaty a zasypeme zbytkem sýra. Pečeme na 200°C asi půl hodiny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka se sójovým masem

Polévka se sójovým masem

Špagety se sojovým masem

Špagety se sojovým masem

Voňavá bábovka se sojovým sukem

Voňavá bábovka se sojovým sukem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Z těstovin Vaření Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Červená chilli paprička Česnek Cibule Hladká mouka Máslo Mrkev Olivový olej Oregáno Pepř mletý Rajče Rajský protlak Řapíkatý celer Sojový granulát Sýr Gran Moravia Těstoviny Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou

Špenátové halušky s krůtími kostkami…

Ovocné knedlíky ze spařeného těsta

Ovocné knedlíky ze spařeného těsta

Dort s ovocem a želatinou

Dort s ovocem a želatinou

Smažené vepřové kousky s cibulí na citrusech

Smažené vepřové kousky s cibulí na…

Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Celerová pomazánka s česnekem

Celerová pomazánka s česnekem

Sladké jednohubky

Sladké jednohubky

Jednoduchá masová směs (nejen) se zelím

Jednoduchá masová směs (nejen) se…

Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)

Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)

Doporučujeme

20 minut
Pečené batáty se zelným salátem a pestem

Pečené batáty se zelným salátem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

58
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Buřtguláš rychlovka
Buřtguláš rychlovka
14
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami
Kuřecí paličky s pečenou…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
AHA.cz NÁSILÍ U PILAROVÉ: Ex jí uhodil... a protrhl bubínek!

NÁSILÍ U PILAROVÉ: Ex jí uhodil... a protrhl bubínek!

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Vánoční nadšenec Mahulena Bočanová: Stromeček už stojí!

Vánoční nadšenec Mahulena Bočanová: Stromeček už stojí!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

  • Recepty.cz
  • Zapečené těstoviny se sojovým granulátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact