Výhodou zapečených těstovin je, že vypadají krásně, navíc jejich příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Zapéct je můžete téměř s čímkoliv, výborně chutnají s květákem a kapustou.
Připravte bešamel. V kastrůlku rozpusťte máslo, přidejte mouku a vymíchejte světlou jíšku. Zalijte ji mlékem a vývarem a metličkou dobře rozmíchejte, aby se nevytvořily hrudky. Na velmi mírném plameni nechte asi 8 minut probublávat a průběžně míchejte. Omáčku dochuťte solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.
Vmíchejte většinu sýra.
3
Zapékací mísu pečlivě vymažte máslem. Vsypte do ní těstoviny s květákem. Kadeřávek zbavte tuhých stonků, natrhejte na kousky velikosti sousta a přidejte k těstovinám. Zalijte je omáčkou a promíchejte. Navrch nasypte zbylý sýr a dejte zapéct do trouby předehřáté na 200 °C, zhruba 8 minut. Sýr by měl zezlátnout.