• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečené těstoviny alla parmigiana
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené těstoviny alla parmigiana

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené těstoviny alla parmigiana
Zapečené těstoviny alla parmigiana
Zapečené těstoviny alla parmigiana
Zapečené těstoviny alla parmigiana
Zapečené těstoviny alla parmigiana
Zapečené těstoviny alla parmigiana
Zapečené těstoviny alla parmigiana
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 250
      g těstoviny nejlepe tagliatelle
    • 2
      ks lilek vetsi
    • 300
      g mozzarella
    • 10
      lžíce strouhaný parmazán cca
    • 4
      ks vejce 4-5 (podle velikosti)
    • hladká mouka
    • bazalka cerstva, svazek
    • 1
      ks cibule mensi
    • 800
      g nakládaná loupaná rajčata velka konzerva, mohou byt i cerstva
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Lilek nakrájíme na plátky (cca 0,5 cm), nasolíme a necháme vypotit. Po vypocení plátky osušíme papírovým ubrouskem, obalujeme v mouce, pak v osoleném a rozšlehaném vejci (případně si pro úsporu času z vajec a mouky můžeme udělat řidší těstíčko) a smažíme na olivovém oleji dozlatova.
2
V hrnci necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli, přidáme rozmačkaná rajčata i se šťávou a vaříme asi 30 minut, osolíme, případně přidáme špetku cukru.
3
Těstoviny dáme vařit do osolené vroucí vody a slijeme po 4 - 5 minutach (nesmí být uplně uvařeny), promícháme s trochou oleje, aby se nam neslepily. Do pekáčku dáme trochu rajčatové šťávy, plátky lilku, kousky mozzarelly, polovinu těstovin, rajčatovou šťávu a 3 lžíce parmezánu. Pak znovu opakujeme vrstvu lilku, mozzarelly, těstoviny, rajčatovou šťávu a parmezán. Ukončíme vrstvou lilku, rajčatove šťávy a zbytkem parmezánu. Vrstvy proložíme lístky bazalky. Dáme do předehřáte trouby na 180°C po dobu 30 minut. Po upečení necháme chvíli odpočinout a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)

Parmigiana - italský zapečený lilek …

Těstoviny alla mediterranea

Těstoviny alla mediterranea

Těstoviny Alla norma

Těstoviny Alla norma

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaquelin | 30. 4. 2013 20:49

    délicatesse exclusive

  • pippiva
    pippiva | 10. 7. 2012 14:48

    Take dekuji, potesila jste me :-)

  • Valounová | 9. 7. 2012 06:10

    Děkuji,moc nám chutnaly,jenom manželovi jsem do pekáčku vložila navíc trochu šunky,aby chutnaly i jemu ;-) <3 :-P :-)) :-[ .Máte pěkné recepty zdravé stravy,jdu si vybrat ještě nějaký zajímavý.

  • Tereza T
    Tereza T | 6. 9. 2011 10:47

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva | 6. 9. 2011 09:22

    Prosim o prirazeni tohoto receptu do italske kuchyne, dekuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Z těstovin Ze zeleniny Bezmasá jídla Oběd Pečení Smažení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Cibule Hladká mouka Lilek Mozzarella Nakládaná loupaná rajčata Olivový olej Strouhaný parmazán Těstoviny Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotový nepečený dort

Piškotový nepečený dort

Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem

Těstovinový salát se zeleninou, masem…

Kanadský králík

Kanadský králík

Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Špenátový závin se špenátem, slaninou…

Čínské masové placičky alá Zita Kabátová

Čínské masové placičky alá Zita…

Bramborovo-sýrové lívance

Bramborovo-sýrové lívance

Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Pečené vepřové koleno

Pečené vepřové koleno

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

29
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
16
Sladkokyselý zelný salát s mrkví
Sladkokyselý zelný salát…
15
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Nečekané vyústění Naked Attraction: Pikantní pozvání do fetiš komunity!

Nečekané vyústění Naked Attraction: Pikantní pozvání do fetiš komunity!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Další doporučené recepty:

Zapečené špagety podle Zdeny
Zapečené špagety podle Zdeny
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špalíčky s gorgonzolou
Zapečené špalíčky s gorgonzolou
Zapečené těstoviny co dům dal
Zapečené těstoviny co dům dal
Zapečené těstoviny s brokolicí
Zapečené těstoviny s brokolicí
Zapečené těstoviny s brokolicí, sýrem a rajčaty
Zapečené těstoviny s brokolicí, sýrem a…
  • Recepty.cz
  • Zapečené těstoviny alla parmigiana
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact