• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečené těstoviny alla parmigiana
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené těstoviny alla parmigiana

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené těstoviny alla parmigiana
Zapečené těstoviny alla parmigiana
Zapečené těstoviny alla parmigiana
Zapečené těstoviny alla parmigiana
Zapečené těstoviny alla parmigiana
Zapečené těstoviny alla parmigiana
Zapečené těstoviny alla parmigiana
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 250
      g těstoviny nejlepe tagliatelle
    • 2
      ks lilek vetsi
    • 300
      g mozzarella
    • 10
      lžíce strouhaný parmazán cca
    • 4
      ks vejce 4-5 (podle velikosti)
    • hladká mouka
    • bazalka cerstva, svazek
    • 1
      ks cibule mensi
    • 800
      g nakládaná loupaná rajčata velka konzerva, mohou byt i cerstva
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Lilek nakrájíme na plátky (cca 0,5 cm), nasolíme a necháme vypotit. Po vypocení plátky osušíme papírovým ubrouskem, obalujeme v mouce, pak v osoleném a rozšlehaném vejci (případně si pro úsporu času z vajec a mouky můžeme udělat řidší těstíčko) a smažíme na olivovém oleji dozlatova.
2
V hrnci necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli, přidáme rozmačkaná rajčata i se šťávou a vaříme asi 30 minut, osolíme, případně přidáme špetku cukru.
3
Těstoviny dáme vařit do osolené vroucí vody a slijeme po 4 - 5 minutach (nesmí být uplně uvařeny), promícháme s trochou oleje, aby se nam neslepily. Do pekáčku dáme trochu rajčatové šťávy, plátky lilku, kousky mozzarelly, polovinu těstovin, rajčatovou šťávu a 3 lžíce parmezánu. Pak znovu opakujeme vrstvu lilku, mozzarelly, těstoviny, rajčatovou šťávu a parmezán. Ukončíme vrstvou lilku, rajčatove šťávy a zbytkem parmezánu. Vrstvy proložíme lístky bazalky. Dáme do předehřáte trouby na 180°C po dobu 30 minut. Po upečení necháme chvíli odpočinout a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)

Parmigiana - italský zapečený lilek …

Těstoviny alla mediterranea

Těstoviny alla mediterranea

Těstoviny Alla norma

Těstoviny Alla norma

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaquelin | 30. 4. 2013 20:49

    délicatesse exclusive

  • pippiva
    pippiva | 10. 7. 2012 14:48

    Take dekuji, potesila jste me :-)

  • Valounová | 9. 7. 2012 06:10

    Děkuji,moc nám chutnaly,jenom manželovi jsem do pekáčku vložila navíc trochu šunky,aby chutnaly i jemu ;-) <3 :-P :-)) :-[ .Máte pěkné recepty zdravé stravy,jdu si vybrat ještě nějaký zajímavý.

  • Tereza T
    Tereza T | 6. 9. 2011 10:47

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva | 6. 9. 2011 09:22

    Prosim o prirazeni tohoto receptu do italske kuchyne, dekuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Z těstovin Ze zeleniny Bezmasá jídla Oběd Pečení Smažení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Cibule Hladká mouka Lilek Mozzarella Nakládaná loupaná rajčata Olivový olej Strouhaný parmazán Těstoviny Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Babiččin bramborový salát

Babiččin bramborový salát

Lovecké řízky

Lovecké řízky

Medové perníčky od babičky

Medové perníčky od babičky

Afrika řezy

Afrika řezy

Banánovo-jahodový dort

Banánovo-jahodový dort

Zapékané těstoviny s cuketou

Zapékané těstoviny s cuketou

Jíšková pórková polévka

Jíšková pórková polévka

Zdravý chléb do formy

Zdravý chléb do formy

Zeleninové surimi tyčinky s rýží

Zeleninové surimi tyčinky s rýží

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

87
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
73
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
73
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
70
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
61
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Zapečené špagety podle Zdeny
Zapečené špagety podle Zdeny
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špalíčky s gorgonzolou
Zapečené špalíčky s gorgonzolou
Zapečené těstoviny co dům dal
Zapečené těstoviny co dům dal
Zapečené těstoviny s brokolicí
Zapečené těstoviny s brokolicí
Zapečené těstoviny s brokolicí, sýrem a rajčaty
Zapečené těstoviny s brokolicí, sýrem a…
  • Recepty.cz
  • Zapečené těstoviny alla parmigiana
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact