Rybí filé osolíme a okmínujeme, dáme do pekáčku, poklademe kousky másla a v troubě zapečeme asi 15 minut. Mezitím nastrouháme nivu a smícháme ji se zakysanou smetanou.
2
Lžící navrstvíme na filé a dáme znovu péct, dokud se na povrchu nezačnou dělat zlatohnědé skvrny. Podáváme s brambory a obložíme rajčaty.
nekde jsem cetla, ze se niva nehodi k jemnemu rybimu masu, ale nam to chutnalo
Miroslav Shark
|24. 3. 2010 11:04
Vynikající!!! Netušil jsem, jak výborně může chutnat obyčejné rybí filé.
Tereza Hucková
|22. 11. 2008 17:53
Filé v kombinaci s výzaznou nivou, česnekem a ostatními ingrediencemi je skutečně vynikající. Jako milovník pórku jsem jej přidala, celá rodina se ještě teď olizuje. Jako přílohu doporučuji vařené brambory s pažitkou a salát z čerstvé zeleniny
Soňa Pohorská
|25. 9. 2007 12:25
Tak jsme teď dojedli - bylo to dobré, také jsem přidala trošku česneku, ale to filé bych už příště nesolila vůbec nebo jen nepatrně - niva je slaná dost sama o sobě. Jinak rychlá a chutná bašta:-))
Anonym
|11. 6. 2007 12:55
Vyzkouším, je to zajímaví recept a já jak filé tak nivu miluji
ilka fiurda
|29. 5. 2007 21:22
výborné jen jsem přidala česnek protože ho máme moc rádi a bylo to super a je to rychlé...
Anonym
|29. 5. 2007 21:21
výborné jen jsem přidala česnek protože ho máme moc rádi a bylo to super
Ivka
|11. 2. 2007 11:41
je to moc dobré, niva tomu dá opravdu šmrnc. Doporučuju!
Jarda
|11. 2. 2007 10:46
Dnes to určitě vyzkouším a podám hodnocení.
Lenka Křížková
|9. 11. 2006 12:07
Paní Minaříková, děkuji za vynikající recept. Dnes jsem ho dělala k obědu a všem moc chutnalo. Dávám jedničku s hvězdičkou!!!