• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené rizoto česko-italské hospodyně

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 250
      g rýže parboiled muze byt i celozrnna
    • 300
      g mleté maso - hovězí
    • 200
      g mleté maso - vepřové
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev vetsi
    • 2
      ks řapíkatý celer 2 rapiky bez listu
    • 1
      stroužek česnek
    • 200
      ml červené víno
    • 3
      lžíce rajčatové pyré 3-4 lzice
    • strouhaný parmazán nekolik lzic
    • bešamel 800 ml mleka, lzice masla, vrchovata lzice hladke mouky, sul, spetka muskatoveho orisku
    • 1
      ks bobkový list
    • fenyklová semínka 1/2 lzicky
    • bazalka cerstva, hrst listku
    • máslo
    • panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Rýži vložíme do vroucí osolené vody s kapkou oleje a uvaříme téměř doměkka. Po uvaření slijeme, propláchneme chladnou vodou a necháme okapat.
2
Připravíme si bešamel. Do kastrůlku dáme mléko a pomalu za stálého míchání přidáváme kašicku z mouky (tu jsme si předem řádně rozmíchali v části mléka), přidáme máslo, trochu muškátového ořísku, osolíme a na mírném ohni přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme, dokud jemně nezhoustne. Necháme vychladnout.
3
V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a kousek másla a osmažíme nadrobno nakrájenou zeleninu (mrkev, cibuli, celer a celý česnek). Po chvíli přidáme maso, osolíme a za stálého míchání necháme osmahnout. Musí se nám odpařit všechna tekutina, kterou maso pustí. Pak zalejeme vínem, přidáme rajčatové pyré, bobkový list, fenyklová semínka, promícháme a necháme odpařit všechnu tekutinu. Případně dosolíme, odstranime bobkovy list a strouzek cesneku.
4
V míse smícháme rýži, maso, 3/4 bešamelu, 3-4 lžíce parmezánu, lístky bazalky. Směs dáme do olejem vymazaného pekáčku, zalijeme zbytkem bešamelu, zasypeme trochou parmezánu a zapečeme v předehřáté troubě na 200°C po dobu cca 30 minut, povrch nám musí hezky zezlátnout. Po upečení necháme chvíli odpočinout a můžeme podávat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené zelí česko-italské hospodyně

Dušené zelí česko-italské hospodyně

Ryba třeboňské hospodyně

Ryba třeboňské hospodyně

Italské rizoto II

Italské rizoto II

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • girlska
    girlska | 27. 2. 2017 18:14

    Dělala jsem bez bešamelu a taky dobrý :)

  • pippiva
    pippiva | 17. 7. 2013 22:29

    Pro Annu: Klidně můžete použít Carnaroli, já používám rýži Parboilet, jelikož ji mé děti preferují a to i u klasických italských risott. ;-)

  • Jitka | 17. 7. 2013 17:54

    Lepší rizoto jsem nejedla, výborné!!! :-)

  • Anna | 8. 5. 2013 16:19

    Kdyz se jedna o risotto,nebylo by lepsi pouzivat Carnaroli?

  • Radka | 27. 3. 2013 17:26

    vyborne, dekuji :))

  • pippiva
    pippiva | 30. 9. 2011 13:44

    Mate pravdu, ja jsem to opravila, ma byt 1 strouzek. ;-)

  • polmari | 30. 9. 2011 07:11

    sorry, neumím číst, už mi to došlo =-O

  • polmari | 30. 9. 2011 07:05

    Česneku je celá jedna hlavička nebo stroužek?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Pokrmy Mleté Z rýže Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bešamel Bobkový list Červené víno Česnek Cibule Fenyklová semínka Máslo Mleté maso - hovězí Mleté maso - vepřové Mrkev Panenský olivový olej Rajčatové pyré Řapíkatý celer Rýže Parboiled Strouhaný parmazán
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený celer se sýrem

Smažený celer se sýrem

Bramborová musaka

Bramborová musaka

Fazolková polévka

Fazolková polévka

Sněhový koláč s marmeládou

Sněhový koláč s marmeládou

Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

Bramborovo-hrášková kaše

Bramborovo-hrášková kaše

Batátové bramboráky

Batátové bramboráky

"Míša" roláda

"Míša" roláda

Tiramisu se zakysanou smetanou

Tiramisu se zakysanou smetanou

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

30
Klasické lečo
Klasické lečo
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Španělská bramborová polévka
Španělská bramborová…
19
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
16
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Marika Gombitová překvapila: Po letech dramatická změna vzhledu!

Marika Gombitová překvapila: Po letech dramatická změna vzhledu!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Další doporučené recepty:

Zapečené pečivo s krabími tyčinkami + co dům dal
Zapečené pečivo s krabími tyčinkami +…
Zapečené plněné bagety
Zapečené plněné bagety
Zapečené ratatouille se sázeným vejcem
Zapečené ratatouille se sázeným vejcem
Zapečené rybí filety
Zapečené rybí filety
Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky (housky)
Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky …
Zapečené špagety II.
Zapečené špagety II.
  • Recepty.cz
  • Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact