• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené rizoto česko-italské hospodyně

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 250
      g rýže parboiled muze byt i celozrnna
    • 300
      g mleté maso - hovězí
    • 200
      g mleté maso - vepřové
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev vetsi
    • 2
      ks řapíkatý celer 2 rapiky bez listu
    • 1
      stroužek česnek
    • 200
      ml červené víno
    • 3
      lžíce rajčatové pyré 3-4 lzice
    • strouhaný parmazán nekolik lzic
    • bešamel 800 ml mleka, lzice masla, vrchovata lzice hladke mouky, sul, spetka muskatoveho orisku
    • 1
      ks bobkový list
    • fenyklová semínka 1/2 lzicky
    • bazalka cerstva, hrst listku
    • máslo
    • panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Rýži vložíme do vroucí osolené vody s kapkou oleje a uvaříme téměř doměkka. Po uvaření slijeme, propláchneme chladnou vodou a necháme okapat.
2
Připravíme si bešamel. Do kastrůlku dáme mléko a pomalu za stálého míchání přidáváme kašicku z mouky (tu jsme si předem řádně rozmíchali v části mléka), přidáme máslo, trochu muškátového ořísku, osolíme a na mírném ohni přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme, dokud jemně nezhoustne. Necháme vychladnout.
3
V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a kousek másla a osmažíme nadrobno nakrájenou zeleninu (mrkev, cibuli, celer a celý česnek). Po chvíli přidáme maso, osolíme a za stálého míchání necháme osmahnout. Musí se nám odpařit všechna tekutina, kterou maso pustí. Pak zalejeme vínem, přidáme rajčatové pyré, bobkový list, fenyklová semínka, promícháme a necháme odpařit všechnu tekutinu. Případně dosolíme, odstranime bobkovy list a strouzek cesneku.
4
V míse smícháme rýži, maso, 3/4 bešamelu, 3-4 lžíce parmezánu, lístky bazalky. Směs dáme do olejem vymazaného pekáčku, zalijeme zbytkem bešamelu, zasypeme trochou parmezánu a zapečeme v předehřáté troubě na 200°C po dobu cca 30 minut, povrch nám musí hezky zezlátnout. Po upečení necháme chvíli odpočinout a můžeme podávat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené zelí česko-italské hospodyně

Dušené zelí česko-italské hospodyně

Ryba třeboňské hospodyně

Ryba třeboňské hospodyně

Italské rizoto II

Italské rizoto II

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • girlska
    girlska | 27. 2. 2017 18:14

    Dělala jsem bez bešamelu a taky dobrý :)

  • pippiva
    pippiva | 17. 7. 2013 22:29

    Pro Annu: Klidně můžete použít Carnaroli, já používám rýži Parboilet, jelikož ji mé děti preferují a to i u klasických italských risott. ;-)

  • Jitka | 17. 7. 2013 17:54

    Lepší rizoto jsem nejedla, výborné!!! :-)

  • Anna | 8. 5. 2013 16:19

    Kdyz se jedna o risotto,nebylo by lepsi pouzivat Carnaroli?

  • Radka | 27. 3. 2013 17:26

    vyborne, dekuji :))

  • pippiva
    pippiva | 30. 9. 2011 13:44

    Mate pravdu, ja jsem to opravila, ma byt 1 strouzek. ;-)

  • polmari | 30. 9. 2011 07:11

    sorry, neumím číst, už mi to došlo =-O

  • polmari | 30. 9. 2011 07:05

    Česneku je celá jedna hlavička nebo stroužek?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Pokrmy Mleté Z rýže Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bešamel Bobkový list Červené víno Česnek Cibule Fenyklová semínka Máslo Mleté maso - hovězí Mleté maso - vepřové Mrkev Panenský olivový olej Rajčatové pyré Řapíkatý celer Rýže Parboiled Strouhaný parmazán
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boršč

Boršč

Křehký rebarborový koláč

Křehký rebarborový koláč

Gyros po řecku s českým masem

Gyros po řecku s českým masem

Bounty řezy

Bounty řezy

Veganský banánový koláč

Veganský banánový koláč

Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem

Báječný hruškový (jablečný) koláč s…

Jáhlové placičky s mrkví

Jáhlové placičky s mrkví

Sušenky brownies

Sušenky brownies

Vanilkový krém

Vanilkový krém

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…
16
Višňový džem (marmeláda)
Višňový džem (marmeláda)
16
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
AHA.cz Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Jana Boušková (70) po zranění a operaci páteře: Učí se znovu chodit! Pod dohledem manžela Vydry

Jana Boušková (70) po zranění a operaci páteře: Učí se znovu chodit! Pod dohledem manžela Vydry

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Další doporučené recepty:

Zapečené pečivo s krabími tyčinkami + co dům dal
Zapečené pečivo s krabími tyčinkami +…
Zapečené plněné bagety
Zapečené plněné bagety
Zapečené ratatouille se sázeným vejcem
Zapečené ratatouille se sázeným vejcem
Zapečené rybí filety
Zapečené rybí filety
Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky (housky)
Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky …
Zapečené špagety II.
Zapečené špagety II.
  • Recepty.cz
  • Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact