• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečené palačinky se špenátem a sýrem
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené palačinky se špenátem a sýrem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené palačinky se špenátem a sýrem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto na palačinky:
    • mléko plnotučné 1/2 l
    • 300
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce 1-2
    • 1
      špetka sůl
    • olej Či jiný tuk na smažení
  • Náplň
    • 1
      ks špenátový protlak - mražený
    • 1
      plechovka nakládaná loupaná rajčata (Možno celá i sekaná)
    • olej
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      špetka skořice
    • 1
      ks muškátový oříšek Strouhaný - nemusí být
    • 1
      kelímek sladká smetana
    • ricotta (Nemusí být, nebo stačí strouhaný eidam)
    • 1
      ks vejce
    • instantní jíška (Nemusí být)
    • anglická slanina Nakrájená na plátky (nebo česnekový bok, či jiná zauzená dobrota)
    • tuk
  • Nakonec:
    • 2
      kelímek zakysaná smetana 1-2 podle velikosti zapékací mísy či plechu
    • parmazán Strouhaný, nebo strouhaný Eidam

Postup přípravy receptu

1
Připravíme těsto na palačinky, necháme cca 20 min. odpočinout. Palačinky smažíme na oleji či jiném tuku, jak jsme zvyklí.
2
**Připravíme špenát:** nakrájíme cibuli na kostičky, orestujeme na oleji, přidáme rozmražený špenátový protlak a podusíme, pak přidáme plechovku sterilovaných rajčat, osolíme a opepříme dle chuti, přidáme rozdrcený česnek, trochu strouhaného muškátového oříšku a mleté skořice (nemusí být mnoho, dle chuti, obvykle dávám jen trochu muškátového oříšku), 1 celé vejce. Vše krátce podusíme pod pokličkou a ke konci přidáme kelímek sladké smetany a strouhanou riccotu, (pokud by se nám zdál špenát hodně řídký možno zahustit trochou instantní jíšky). Troubu rozehřejeme na 200 °C, zapékací mísu či plech vymažeme tukem. Na hotové palačinky dáme plátky anglické slaniny, potřeme špenátovou směsí, posypeme strouhaným eidamem a přeložime na polovinu nebo na čtvrtinu (jak se zadaří - aby špenát nevytekl) a skládáme do vymazané zapékací mísy nebo na plech, před vložením do rozpálené trouby potřeme na povrchu zakysanou smetanou a zapékáme asi 20-30 min., před dopečením posypeme strouhaným sýrem parmazán či eidam a krátce zapečeme.
3
Místo anglické slaniny můžeme do špenátu přidat na kostičky nakrájené uzené maso. Sýr používám jaký seženu v obchodě, vzhledem k tomu, že parmazán i ricotta patří mezi cenově náročnější vystačím i s obyčejným eidamem, nebo nivou. Ale tyto sýry určitě chuťově toto jídlo zvýrazní, takže se nebojte je vyzkoušet.
4
Možná je i odlehčená varianta s bílým jogurtem nakonec, a vegetariánská varianta s vynecháním anglické slaniny. Ale do špenátu sladká smetana určitě patří, chuťově ho zjemní.Když čekám návštěvu většinou si připravím palačinky a špenát předem a potom, když má už návštěva přijít, jen navrstvím a naskládám do zapékací mísy. Jen potom zapékání trvá déle, protože jsou palačinky i špenát vychladlé. Jsou vynikající i druhý den ohřáté v mikrovlnné troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené palačinky se špenátem

Zapečené palačinky se špenátem

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Zapečené palačinky s kuřecím masem a sýrem

Zapečené palačinky s kuřecím masem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daniela.B. | 25. 2. 2013 21:03

    Zapečené palačinky jsou velmi dobré. Vyzkoušela jsem, že je lepší udělat španátovou směs o jeden den dříve - chuť je výraznější.

  • Daniela.B. | 25. 2. 2013 21:03

    Zapečené palačinky jsou velmi dobré. Vyzkoušela jsem, že je lepší udělat španátovou směs o jeden den dříve - chuť je výraznější.

  • Vašek | 6. 2. 2013 12:39

    Bylo to dobré, ale přišlo mi trochu obyčejné...

  • Věra Děrgelová | 29. 1. 2008 16:18

    Do originálního receptu opravdu riccota patří, já myslela strouhaný eidam...

  • Di | 29. 1. 2008 09:05

    Vypadá to moc dobře. Jen malou poznámku, ricotta se nedá nastrouhat, je to tvarohový sýr, možná máte na mysli pecorino.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Hladká mouka Instantní jíška Mléko plnotučné Muškátový oříšek Nakládaná loupaná rajčata Olej Parmazán Pepř mletý Ricotta Skořice Sladká smetana Špenátový protlak - mražený Sůl Tuk Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočková polévka z komentářů

Čočková polévka z komentářů

Cukrářská vánočka (mazanec)

Cukrářská vánočka (mazanec)

Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem

Zapečené brambory s listovým špenátem…

Chřestový salát s kozím sýrem

Chřestový salát s kozím sýrem

Bábovka z marmelády (džemu)

Bábovka z marmelády (džemu)

Cheesecake čokoládový

Cheesecake čokoládový

Krkonošský hubník

Krkonošský hubník

Bramborové noky s dušeným špenátem

Bramborové noky s dušeným špenátem

Fazolový salát

Fazolový salát

Doporučujeme

50 minut
Ostré řízky z krkovice

Ostré řízky z krkovice

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

28
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
16
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
14
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
13
Srbské rizoto
Srbské rizoto

Zajímavé články

Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si uchovat hříbky a další poklady z lesa na zimu
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si…
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět o houbách + nejlepší recepty z hub
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Bouček o nabídce z politické scény: Z rozhodnutí Libora vám spadne brada

Bouček o nabídce z politické scény: Z rozhodnutí Libora vám spadne brada

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu hrozí zranění a koho dožene práce?

Horoskop na další týden: Komu hrozí zranění a koho dožene práce?

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Zemřel DJ Tráva (†60), legenda elektronické taneční hudby

Zemřel DJ Tráva (†60), legenda elektronické taneční hudby

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na říjen: Býci budou muset šetřit, Váhy čekají peněžní ztráty

Velký horoskop financí na říjen: Býci budou muset šetřit, Váhy čekají peněžní ztráty

  • Recepty.cz
  • Zapečené palačinky se špenátem a sýrem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact