• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečené palačinky se špenátem a sýrem
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené palačinky se špenátem a sýrem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené palačinky se špenátem a sýrem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto na palačinky:
    • mléko plnotučné 1/2 l
    • 300
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce 1-2
    • 1
      špetka sůl
    • olej Či jiný tuk na smažení
  • Náplň
    • 1
      ks špenátový protlak - mražený
    • 1
      plechovka nakládaná loupaná rajčata (Možno celá i sekaná)
    • olej
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      špetka skořice
    • 1
      ks muškátový oříšek Strouhaný - nemusí být
    • 1
      kelímek sladká smetana
    • ricotta (Nemusí být, nebo stačí strouhaný eidam)
    • 1
      ks vejce
    • instantní jíška (Nemusí být)
    • anglická slanina Nakrájená na plátky (nebo česnekový bok, či jiná zauzená dobrota)
    • tuk
  • Nakonec:
    • 2
      kelímek zakysaná smetana 1-2 podle velikosti zapékací mísy či plechu
    • parmazán Strouhaný, nebo strouhaný Eidam

Postup přípravy receptu

1
Připravíme těsto na palačinky, necháme cca 20 min. odpočinout. Palačinky smažíme na oleji či jiném tuku, jak jsme zvyklí.
2
**Připravíme špenát:** nakrájíme cibuli na kostičky, orestujeme na oleji, přidáme rozmražený špenátový protlak a podusíme, pak přidáme plechovku sterilovaných rajčat, osolíme a opepříme dle chuti, přidáme rozdrcený česnek, trochu strouhaného muškátového oříšku a mleté skořice (nemusí být mnoho, dle chuti, obvykle dávám jen trochu muškátového oříšku), 1 celé vejce. Vše krátce podusíme pod pokličkou a ke konci přidáme kelímek sladké smetany a strouhanou riccotu, (pokud by se nám zdál špenát hodně řídký možno zahustit trochou instantní jíšky). Troubu rozehřejeme na 200 °C, zapékací mísu či plech vymažeme tukem. Na hotové palačinky dáme plátky anglické slaniny, potřeme špenátovou směsí, posypeme strouhaným eidamem a přeložime na polovinu nebo na čtvrtinu (jak se zadaří - aby špenát nevytekl) a skládáme do vymazané zapékací mísy nebo na plech, před vložením do rozpálené trouby potřeme na povrchu zakysanou smetanou a zapékáme asi 20-30 min., před dopečením posypeme strouhaným sýrem parmazán či eidam a krátce zapečeme.
3
Místo anglické slaniny můžeme do špenátu přidat na kostičky nakrájené uzené maso. Sýr používám jaký seženu v obchodě, vzhledem k tomu, že parmazán i ricotta patří mezi cenově náročnější vystačím i s obyčejným eidamem, nebo nivou. Ale tyto sýry určitě chuťově toto jídlo zvýrazní, takže se nebojte je vyzkoušet.
4
Možná je i odlehčená varianta s bílým jogurtem nakonec, a vegetariánská varianta s vynecháním anglické slaniny. Ale do špenátu sladká smetana určitě patří, chuťově ho zjemní.Když čekám návštěvu většinou si připravím palačinky a špenát předem a potom, když má už návštěva přijít, jen navrstvím a naskládám do zapékací mísy. Jen potom zapékání trvá déle, protože jsou palačinky i špenát vychladlé. Jsou vynikající i druhý den ohřáté v mikrovlnné troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené palačinky se špenátem

Zapečené palačinky se špenátem

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Zapečené palačinky s kuřecím masem a sýrem

Zapečené palačinky s kuřecím masem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daniela.B. | 25. 2. 2013 21:03

    Zapečené palačinky jsou velmi dobré. Vyzkoušela jsem, že je lepší udělat španátovou směs o jeden den dříve - chuť je výraznější.

  • Daniela.B. | 25. 2. 2013 21:03

    Zapečené palačinky jsou velmi dobré. Vyzkoušela jsem, že je lepší udělat španátovou směs o jeden den dříve - chuť je výraznější.

  • Vašek | 6. 2. 2013 12:39

    Bylo to dobré, ale přišlo mi trochu obyčejné...

  • Věra Děrgelová | 29. 1. 2008 16:18

    Do originálního receptu opravdu riccota patří, já myslela strouhaný eidam...

  • Di | 29. 1. 2008 09:05

    Vypadá to moc dobře. Jen malou poznámku, ricotta se nedá nastrouhat, je to tvarohový sýr, možná máte na mysli pecorino.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Hladká mouka Instantní jíška Mléko plnotučné Muškátový oříšek Nakládaná loupaná rajčata Olej Parmazán Pepř mletý Ricotta Skořice Sladká smetana Špenátový protlak - mražený Sůl Tuk Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchta alá medovník

Buchta alá medovník

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Nepečený malinový dort do misky

Nepečený malinový dort do misky

Jednoduchý segedín

Jednoduchý segedín

Bulharská musaka -Olga

Bulharská musaka -Olga

Krůtí křídlo pečené na houbách

Krůtí křídlo pečené na houbách

Nutella roláda

Nutella roláda

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový dort - tarte

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

38
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
36
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
33
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
29
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
19
Jahodové řezy od Bláži
Jahodové řezy od Bláži

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Brzobohatý v růžových lodičkách na ČT: Jsem Tiffany, Bohatá d*vka!

Brzobohatý v růžových lodičkách na ČT: Jsem Tiffany, Bohatá d*vka!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Zapečené palačinky se špenátem a sýrem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact